Film och TVKändisnyheterNyheterPodd

Penny Parnevik hyllas för ärliga bilden: "Aldrig haft komplex"

03 apr, 2018 
Penny Parnevik hyllas för sin inställning till sin kropp.
"Parneviks"-stjärnan skäms inte för sina naturliga former – eller vecken på magen när hon lutar sig framåt. Nu hyllas hennes ärliga Instagrambild av hundratals unga tjejer. Själv menar Penny Parnevik att hon i en utseendefixerad värld ändå vuxit upp med en avslappnad inställning till kropp och vikt.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons

Tv-stjärnan Penny Parnevik – dotter till Mia och Jesper Parnevik och aktuell i realityserien Parneviks – har fått hundratals positiva kommentarer på en Instagrambild där hon sitter iklädd en bikini. Det enda som är anmärkningsvärt med bilden är att Penny inte suger in magen och inte försöker dölja de veck på magen som uppstår helt naturligt när hon sitter framåtlutad.

I sig inte så uppseendeväckande, kan tyckas – men bland de tillrättalagda, retuscherade och idealiserade bilder många andra influencers postar på Instagram tycker Pennys följare, varav de flesta är unga tjejer, att fotot är uppfriskande.

– Det är jättekul att det blir en stor grej, men jag önskar att det vore helt naturligt. Jag tycker alla influencers borde börja göra så. Det är tråkigt med dem som lever ett låtsasperfekt liv, när alla vet att det inte ser ut så. Jag känner nästan att jag har en skyldighet inför mina följare att de vet hur jag ser ut på riktigt. Vem som helst när de sitter ner får rullar på magen, det är bara härligt, säger Penny Parnevik till Expressen.

Hennes avslappnade inställning till sin kropp kommer till stor del från mamman Mia Parnevik och hennes sida av släkten, menar Penny.

– De bara är sig själva, de pratar aldrig om vikt på ett negativt sätt, de bara lever livet. Man äter det man vill äta och försöker vara hälsosam. Så jag har vuxit upp med det och aldrig haft så stora kroppskomplex, berättar Penny.

”Parneviks” sänds i TV3 på tisdagar kl 21.

Läs även:

Linda Lindorff: ”Vi levde ihop i ett tidigare liv”

Selena Gomez rasar mot kroppskritiken

Heidi Klum: En riktig designer måste kunna klä alla kvinnor

Artikeln publicerades först på Femina.

 

Annons