Film och TVKändisnyheterNyheterPodd

Är du på en osund arbetsplats? Tecknen som varnar redan första dagen!

27 jan, 2022 
kvinna på osund arbetsplats
Har du hamnat på en arbetsplats där arbetskulturen inte är så härlig som du hade tänkt dig? Här är varningsflaggorna att hålla koll på – redan från första dagen.
Annons
6 kroppsliga tecken på att du bör byta arbetsplatsBrand logo
6 kroppsliga tecken på att du bör byta arbetsplats

Med tanke på hur mycket tid vi lägger på att jobba så gäller det att hamna rätt. Men om du byter jobb, och redan första dagen lägger märke till att något av följande händer – ta dig en funderare.

5 tecken på att du hamnat på en osund arbetsplats

Det här kan vara varningsflaggor för att arbetsplatsen du kommit till inte är speciellt sund, som Huffpost tipsar om.

1 Ingen hälsar dig välkommen

Även om kollegor har fullt upp med annat så borde de anstränga sig på något sätt för att du ska känna dig välkommen. Bryr sig ingen om att du kommer tyder det på en osund företagskultur. Stressade och ohjälpsamma kollegor likaså.

Ledarskapscoachen Gregory Tall menar också att det här kan vara indikationer på att de anställda inte är stolta över att arbeta på företaget. Att de inte säger något för att de inte vill ljuga om det för dig och låtsas som att allt är bra.

Annons

2 Arbetsbeskrivningen stämmer inte

Om du i intervjuer fått höra vad du ska göra på ditt nya jobb bara för att komma dit och upptäcka att arbetsbeskrivningen inte alls stämmer överens med vad ditt jobb faktiskt kommer att gå ut på, då bör du vara uppmärksam.

Det här är en signal på att företaget inte står för vad som sägs, och kanske har förskönat sanningen för att de behöver mer hjälp än de sagt. Risken är också att du kommer misslyckas med jobbet, eftersom du trott du ska göra annat.

3 Kollegorna pratar bakom ryggen på varandra

Får du höra skvaller från första början, om chefer eller kollegor, så bör varningslampan tändas. Speciellt om skvallret går före jobb. Här ligger folks tankar på helt fel saker och man har tappat rätt fokus.

4 Det har varit stor personalomsättning

Får du höra att det varit hög omsättning på personal så är det troligtvis ett tecken på att du inte hamnat på en uppskattad arbetsplats. Har du dessutom frågat om det innan du tog jobbet, och inte fått ett ärligt svar, så har man kanske velat undanhålla den informationen av en anledning.

5 Du har en dålig magkänsla inför morgondagen

Om du i slutet av din första dag har en dålig känsla över att du ska komma tillbaka till den här arbetsdagen dagen efter så bör du fundera över din situation. Du ska lägga många timmar på din arbetsplats, så det är viktigt att trivas.

Källa: Huffpost Foto: TT

Annons