Rekryterarens 3 tips för att hitta jobbet du ÄLSKAR – och få det

kvinna som fått jobbet hon älskar
Så lyckas du med den digitala jobbintervjun
1:16

Efter reklamen: Så lyckas du med den digitala jobbintervjun

(1:16)

Slå på ljud

Kanske är du redan hyfsat nöjd på din arbetsplats men har inte riktigt hittat glöden i det du gör. Eller så letar du fortfarande efter vad det egentligen är du ska jobba med "när du blir stor".

Oavsett hur du känner idag så förtjänar du att göra något som du faktiskt älskar. Tänk bara på hur mycket tid du lägger på din arbetsplats. Men hur gör man då, för att hitta och hamna rätt? Vi behöver ju faktiskt tjäna pengar samtidigt för att kunna leva.

Det kan förstås vara svårt att hitta ett jobb där man bara gör roliga saker hela tiden. Men att hitta jobb där det är övervägande kul att tillbringa sin tid kan vara ett bra mål.

Hitta balans i arbetslivet – 13 knep för att jobba lagom

Rekryteraren: Så hittar du rätt jobb – och får det

Bert Miller är rekryteringskonsult och jobbar med att hjälpa folk att hitta jobbet där de verkligen får blomma ut och hitta hem. Han tipsar Well+Good om tre saker att göra när man letar nytt jobb, och säger ungefär så här.

Gör din egen jobbprofil

Det är dags att göra en studie i dig själv och fråga dig själv vad det verkligen är du vill göra. Vad är viktigast för dig när det gäller jobb? Att tjäna pengar? Att utvecklas på det personliga planet? Att göra karriär? I vad hittar du driv och glädje?

Fundera på vilket typ av arbete du skulle vilja hålla på med och vilken typ av företag du skulle vara stolt att vara en del av. Vad ska företaget ha för värderingar och syften?

I din profil bör du vara så tydlig du bara kan med vad det är du vill. Beskriv dina arbetsuppgifter, din titel, hur mycket du vill jobba, vad du vill tjäna ha samt hur du vill att din roll ska se ut och vilket ansvar som vilar på dig.

Det här kan du sedan använda dig av när du söker jobb, så jobbet du lägger ner på att göra jobbprofilen har du igen senare på flera sätt.

Håll dina profiler uppdaterade

Se till att du har en professionell och uppdaterad Linked in-sida med en seriös bild. Här bör det framgå tydligt vad du kan bidra med på en arbetsplats och vad du gör. Använd titlar och fraser som är sökbara för andra och håll dig kortfattad i dina beskrivningar.

Var öppen för att lära dig

I stort sett var du än hamnar så kommer du att uppskattas för ett öppet sinne där du är beredd att lära dig och vidareutvecklas. Men då gäller det förstås också att du hamnar på ett företag som du vet vad de har för mål med sin verksamhet. Och att de målen passar din agenda.

4 varningsflaggor att hålla koll på i annonser när du söker jobb

Hitta din typ av företag och läs på om dem så mycket du kan. Följ dem och ta kontakt på olika sätt. Skicka spontanansökningar och berätta vem du är och vad du kan göra för dem och varför ni skulle bli en bra matchning. Tala om för dem att du finns och håll dig synlig.

Källa: Well+Good Foto: TT

Utvald läsning