Film och TVKändisnyheterNyheterPodd

Nanne Grönvall hyllar vården efter operationen: "Verklighetens hjältar!"

21 mar, 2020 
AvMåBra
Nanne Grönvall har tvingats till operation.
Nu berättar hon om ingreppet.
”Så visst kände jag en stund av rädsla där jag låg på operationsbordet och just skulle sövas ner”, skriver hon på Instagram.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons

Så sent som för några veckor sedan var Nanne Grönvall, 57, med i Melodifestivalen. Det har inneburit en del stress för artisen, som tidigare berättat öppet om sin utmattning. Nu avslöjar Nanne att hon även haft andra problem.

På sin Instagram har hon publicerat en bild där hon ligger i en sjukhussäng, nyopererad.

”Vaknade så otroligt tacksam c.a 2 timmar efter att ha blivit nedsövd och fått gjort halsoperationen efter flera månaders väntan och operationsplanering”, skriver Nanne och förklarar vad som hänt:

”För 6 månader sedan upptäckte min husläkare att jag hade alldeles för höga kalciumvärden i kroppen och som fortsatt stiga pga överproduktion i ena bisköldkörteln.”

Nanne Grönvall om rädslan inför operationen

Nanne berättar vidare att man tog bort den för fyra dagar sedan och att hon nu är hemma. Hon medger att operationen innebar en viss oro för framtiden.

”Eftersom bisköldkörtlarna ligger så nära nerverna till stämbanden fanns det också en oro över ev påverkan på detta under operationen. Så visst kände jag en stund av rädsla där jag låg på operationsbordet och just skulle sövas ner. Men världens underbaraste operations- och narkos-läkare, sjuksköterskor och undersköterskor tog hand om mig otroligt fint och gjorde ett outstanding jobb.”

Annons

Nanne passar på att rikta ett stort tack till all personal på Karolinska sjukhuset. Hon hyllar också vården, särskilt nu i corona-tider.

”Till sjukhus ledningar och landstingsansvariga” – kan inte nog säga hur stolta och tacksamma ni ska vara över er sjukhus personal och dessutom i dessa tuffa tider med både covid-19 och alla övriga sjuka som personal på alla sjukhus tar hand om – GE DEM HÖJDA LÖNER!!!”, skriver Nanne och fortsätter:

”Tack fina sjukvård personal för att ni finns!!! Utan dem stannar allt. Tack fina sjukvård personal för att ni finns!!! Verklighetens hjältar”, skriver Nanne

För artisten blir det nu till att hålla sig hemma.

”Jag är hemma och återhämtar mig och läker halsen (bilden från uppvaket i sjukhussängen) och håller mig hemma även, som så många andra, också för undvikande av Covid-19”.

FOTO: Instagram, TT

Läs mer:

Nanne Grönvall om utmattningen: Lång väg tillbaka

Marianne trodde hon var dement – men det var bisköldkörtlarna

Annons