Molly Hammars ilska mot klädindustrin: Orimligt små storlekar!

molly hammar
0:52

Efter reklamen: 5 saker du kanske inte visste om Molly Hammar

(0:52)

Molly Hammar är aktuell med ny musik, EP:n God is lonely too, där ämnet ensamhet är i fokus. Hon har själv berättat att hon ofta känt sig ensam då hon rest och jobbat mycket själv.

I samband med att hon släpper ny musik syns hon i olika intervjuer. När hon var med på Nyhetsmorgon i Tv 4 pratade hon bland annat om feminism, kvinnlig hybris och kroppsuppfattning.

Bland annat kommenterade Molly Hammar det här inlägget från Instagram som hon tidigare lagt ut. När hon blev förbannad på klädindustrin, som hon inte ansåg anpassade sig till hur kvinnliga kroppar faktiskt ser ut idag.

Inlägget där Molly ger klädindustrin en uppmaning:

I posten skriver Molly Hammar "Det här är en bild från en minut sedan då jag provat sex byxor i största storleken de hade, men inte ett enda par passade mig eller gick ens att dra upp över mina lår."

Anna hade bokat plastikkirurgi, men ångrade sig – och tänkte om

Hon skriver också att hon sett på nyheterna att allt fler unga får ätstörningar och att det kan få henne att gråta, men att det som verkligen gör henne arg är det faktum att klädindustrin ger bränsle åt de galna idealen kring hur kvinnor ska se ut.

"Det får mig nästan att gråta när jag tänker på hur små flickor känner", skriver hon. Och menar att det är dags för alla stora modeföretag att göra storlekar som är anpassade till verkligheten, inte någon idé kring hur den kvinnliga kroppen ser ut.

Hon avslutar inlägget med en uppmaning till sina följare:

"Och kom ihåg, även om ni har testat alla jeans i hela världen utan att de passar så är du värld att älskas."

artisten Molly Hammar

Molly Hammar tycker att klädindustrin har lite att jobba på!

"Hur kan jag inte prova vanliga kläder utan att må skit?"

När hon kommenterar inlägget i Nyhetsmorgon säger hon att:

Här var jag bara rakt av förbannad. Jag trodde kanske att den här bilden skulle få typ en like. Men jag sket i det för jag var typ såhär ”Hur fan är det 2021 och jag kan inte som kvinna gå och prova vanliga kläder utan att må skit?" Det var rent av bara en stark reflektion.

Anton om sexpressen i Gift vid första ögonkastet: "Måste vara sjukt bra i sängen"

Hon pratar också sitt feministiska perspektiv på tillvaron:

– För mig betyder det att ha ett utlopp för vad ska man säga kanske den lite mer intellektuella sidan av mig. Jag känner mig stimulerad när jag får framföra mina åsikter fram i ljuset och starta debatter och liksom elda upp lite i det här trötta landet. Jag tycker det behövs fler filterlösa människor.

Källor: Nyhetsmorgon, Instagram Foto: TT, Instagram