Film och TVKändisnyheterNyheterPodd

Här är alla deltagare som tävlar i Mästarnas mästare 2022

18 aug, 2021 
mästarnas mästare 2020 här är deltagare
I Mästarnas mästare 2022 tävlar tio före detta elitidrottare med bakgrund i helt olika sporter. Här är alla deltagare som är med säsong 14.
Annons
TV: Mästarnas mästare 2022 – här är alla deltagareBrand logo
TV: Mästarnas mästare 2022 – här är alla deltagare

Mästarnas mästare 2022 har tio deltagare. Före detta elitidrottare, som vanligt med bakgrunder i väldigt olika idrotter. Men vem har bäst förutsättningar för att vinna Mästarnas mästare tro?

Deltagare i Mästarnas mästare 2022

Deltagarna i Mästarnas mästare 2022 är: Frida Wallberg som är boxare, Patrik Järbyn som är alpin skidåkare, Carin Hjalmarsson som är golfspelare, Sofia Loft som är brottare, Antonio Lindbäck som är speedwayförare, Joanna och Henric Stillman som dansar boogie woogie, Emma Green som är friidrottare, Magnus Norman som är tennisspelare och Ola Lindgren som är handbollsspelare.

Som vanligt är deltagarna från början uppdelade i två olika grupper. Gruppfördelningen ser ut så här. Grupp 1: Emma Green, Antonio Lindbäck, Ola Lindgren, Magnus Norman och Sofia Loft. Grupp 2: Patrik Järbyn, Carin Hjalmarsson (fd Koch), Henric Stillman, Joanna Stillman och Frida Wallberg.

Annons

Mer om alla deltagare i Mästarnas mästare 2022

Emma Green

Deltagare i Mästarnas mästare 2020: Emma Green

Friidrottaren Emma Green, 36 år, är från Göteborg och har tävlat i höjdhopp. Hon har bland annat tagit EM-silver och brons samt VM-brons.

Antonio Lindbäck

Deltagare i Mästarnas mästare 2020: Antonio Lindbäck

Antonio Lindbäck, 36 år, är speedwayförare. Han föddes i Rio de Janeiro men växte upp i Avesta. Han har bland annat vunnit världscupen två gånger.

Annons

Ola Lindgren

Deltagare i Mästarnas mästare 2020: Ola Lindgren

Handbollsspelaren Ola Lindgren, 57 år, kommer från Halmstad. Han spelade 376 landskamper för Sverige och tog bland annat tre OS-silver och två VM-guld.

Magnus Norman

Deltagare i Mästarnas mästare 2020: Magnus Norman

Magnus Norman, 45 år, är tennisspelare från Filipstad. Han var rankad som en av Sveriges bästa spelare kring millenieskiftet och har bland annat vunnit 12 ATP-titlar.

Annons

Sofia Loft

Sofia Loft, 31 år, är från Skövde och har tävlat i klassiskt styrkelyft. Hon har bland annat tagit tre VM-guld.

Patrik Järbyn

Deltagare i Mästarnas mästare 2020: Patrik Järbyn

Alpinåkaren Patrik Järbyn, 52 år, är född i Målsryd. Han har bland annat tagit VM-silver i Super-G och brons i störtlopp.

Carin Hjalmarsson

Deltagare i Mästarnas mästare 2020: Carin Hjalmarsson

Golfspelaren Carin Hjalmarsson, tidigare Koch, är 50 år och född i Kungälv. Hon har bland annat vunnit Cornic Classic i LPGA-touren, Corona Morelia Championship och Chrysler Open.

Annons

Henric Stillman

Boogie woogie-dansaren Henrik Stillman, 37 år kommer från Västerås och har tillsammans med Joanna Stillman tävlat i svenska landslaget och bland annat tagit tre VM-silver.

Joanna Stillman

Joanna Stillman är boogie woogie-dansare, 37 år, och kommer från Västerås. Tillsammans med Henric Stillman har hon tävlat i svenska landslaget och bland annat tagit tre VM-silver.

Frida Wallberg

Deltagare i Mästarnas mästare 2020: Frida Wallberg

Boxaren Frida Wallberg, 38 år, är född i Åtvidaberg. Hon har vunnit svenska och nordiska mästerskap flera gånger och varit världsmästare.

Mästarnas mästare spelas åter in vid medelhavet

För att vädersäkra produktionen av programmet valde man att, efter en säsongs inspelning i Sverige på grund av coronapandemin, återvända till Medelhavet. Den här gången till Spanien.

Annons

– Det är mycket spännande att Mästarnas mästare reser tillbaka till Medelhavet. Spanien är fantastiskt vackert, har dramatisk natur och många passande inspelningsplatser, säger Anders Wistbacka, exekutiv producent för Mästarnas mästare, i ett pressmeddelande från SVT.

Han säger också att med inspelningen i Medelhavet så kan de ha fler vattentävlingar igen i säsong 14. Inspelningen sker i september 2021 och programmet sänds under våren 2022.

Källa: SVT Foto: TT

TV: 10 av höstens svenska TV-serier att se fram emotBrand logo
TV: 10 av höstens svenska TV-serier att se fram emot
Annons