Film och TVKändisnyheterNyheterPodd

Allt om Bonusfamiljen säsong 4 – hon tar Petra Medes plats

18 aug, 2021 
Patrik och Lisa i bonusfamiljen.
Efter en lång väntan så är nu äntligen en ny säsong av Bonusfamiljen i sikte – premiärdatumet är offentliggjort. Nu avslöjas vad som kommer att hända i säsong 4.
Annons
TV: Så blir kommande säsong av BonusfamiljenBrand logo
TV: Så blir kommande säsong av Bonusfamiljen

Redan i november 2019 stod det klart att det kommer en fjärde säsong av den hyllade serien Bonusfamiljen. Nu, över ett och ett halv år senare, kommer nästa besked – programmet har premiär på SVT den 25 oktober.

Tittarna har nu åtta händelserika avsnitt framför sig. Säsongen är regisserad av Amanda Adolfsson och Eddie Åhgren efter manus av Moa Herngren, Ditta Bongenhielm och Jacob Seth Fransson. Huvudrollerna spelas återigen av Vera Vitali, Erik Johansson, Nour El Refai, Marianne Mörck, Frank Dorsin och Fredrik Hallgren.

Se också Vera Vitali om hur Bonusfamiljen förändrat hennes syn på föräldraskap.

Petra Mede saknas

En skillnad mot tidigare säsonger är att Petra Mede, som spelade Katja, saknas. Istället spelas rollen av skådespelaren Emma Peters. Bytet beror på att Petra Mede fick covid-19, detta meddelades i november 2020.

Annons

“Jag drabbades för två veckor sedan av covid-19. Det har fått mig att inse allvaret i denna pandemin. Nu är det hälsan som är prioritet ett. På grund av detta är jag tvungen att hoppa av Bonusfamiljen”, skrev Petra Mede då i ett pressmeddelande.

Det här händer i säsong 4

Nu när säsongspremiären närmar sig berättar SVT om hur tillvaron ser ut för Lisa och Patrik i den nya säsongen.

“Buster, nu två år gammal med Downs syndrom, kräver mycket av Lisa och Patrik. Lisas verksamhet tar fart, medan Patrik hamnar i en otäck konflikt på jobbet. På grund av detta blir Patrik hemmapappa, vilket leder till parets största utmaning hittills.”, skriver de.

SVT berättar också om Katjas samt Martin och Simas liv.

”Katjas mamma Louise behöver plötsligt Katjas hjälp, något de båda kämpar med. Kaos kastar Martin och Sima ut ur deras lägenhet, hem till Bigge – igen, där numera även Danny bor.”.

Skådespelarnas syn på den nya säsongen

I en intervju med Expressen berättar skådespelarna Erik Johansson och Vera Vitali om den nya säsongen, bland annat om deras karaktärers, Patrik och Lisa, relation till varandra.
– I den här säsongen har Patrik det tufft till en början. Han råkar ut för en incident i skolan som gör att det ena leder till det andra. Det blir bara värre och värre, säger Erik Johansson.

Vera Vitali ger sin syn på handlingen i den nya säsongen.
– Jag tycker att säsongen handlar om vad det gör med två personer i en relation som inte hinner se varandra på grund av stress och barn och massa annat. På ett sätt har de det bra, de älskar varandra, men de hinner inte riktigt se varandra och det sliter på allt och alla. Det blir missuppfattningar och med det följer dålig självkänsla, säger hon.

TV: 5 snabba med skådespelerskan Amanda LindhBrand logo
TV: 5 snabba med skådespelerskan Amanda Lindh
Annons