Let's dance 2021: Här är alla deltagare som tävlar i vårens säsong

David Lindgren och Petra Mede leder Let's Dance 2021.

Hälsoverktyg

Stressa mindre Stressa mindre
Räkna ut din fettprocent Räkna ut din fettprocent
Kaloritabell Kaloritabell
Motionstabell Motionstabell
Räkna ut ditt BMI Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja/höftkvot Räkna ut din midja/höftkvot
Ner i vikt - tjänster Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor Onlinekurser för nya vanor
Recept Recept
Veckans meny Veckans meny
Nyhetsbrev Nyhetsbrev

Trots coronapandemi och restriktioner blir det en 16:e säsong av danstävlingsprogrammet Let's dance i TV4 2021.

Den 29 maj 2020 gick finalen för förra säsongen av stapeln, och det blev klart att det var artisten John Lundvik och dansaren Linn Hegdal som var vinnare av programmet. I samma veva avslöjade programledarna Tilde de Paula Eby och parhästen David Hellenius att de skulle sluta – efter fyra respektive 15 år.

I oktober 2020 fick vi äntligen veta vilka efterträdarna skulle bli: komikern Petra Mede och artisten David Lindgren. Årets säsong har premiär den 20 mars.

I vanlig ordning avslöjas deltagarna en efter en i TV4, med start den 17 februari. Här nedan listar vi de som avslöjats hittills för säsongen våren 2021:

De tävlar i Let's dance 2021:

Carola Häggkvist, 54, artist

Carola och Tobias Karlsson.

Carola är kanske Sveriges största schlagerdrottning med hitlåtar som Främling, Fångad i en stormvind och Mitt i ett äventyr och många fler. Hon har blivit tillfrågad att vara med i Let's dance varje år sedan programmet började, men tackat nej genomgående. I Nyhetsmorgon berättar hon varför hon nu bestämt sig för att vara med.

– Det är lite en spark i baken till mig själv att komma igång. Jag ser det som en investering i både i min kropp och i min själ att få lägga en bra grund för framtida konserter faktiskt. För jag är lite...ja lat kanske man inte kan säga, men jag har svårt att komma igång med min egen träning. Men nu så är man ju tvungen, säger hon i programmet.

Carola kommer att dansa med Tobias Karlsson i Let's dance 2021.

Martin Melin, 53, polis

Martin Melin och Maria Zimmerman.

Martin Melin blev känd för de flesta första gången som vinnare av den första säsongen av Expedition: Robinson i SVT 1997. Sedan dess har han varit gift med deckardrottningen Camilla Läckberg som han har sonen Charlie tillsammans med, och deltagit i olika tv-produktioner som Spårlöst och På rymmen. Senast såg vi honom som en av deltagarna i Den stora hälsoresan där han gjorde en stor omställning med kost- och träningsprogrammet 16 weeks of hell.

Hans deltagande i Let's dance avslöjades i programmet Efter fem i TV4. Där säger han att han först nu har börjat förstå vad han gett sig in på.

– Det är så otroligt mycket – det är koordination, det är rörelse, det är hur kroppen ska vara och det är steg. Det bara snurrar i huvudet på mig, säger Martin Melin om sitt deltagande.

I Let's dance 2021 tävlar Martin Melin tillsammans med Maria Zimmerman.

Suzanne Axell, 65, programledare och journalist

Suzanne Axell och Tobias Bader.

I 18 år har hon varit programledare i det populära programmet Fråga Doktorn i SVT, men nyligen meddelade hon att hon lämnar över manteln till Sofia Rågenklint, för att istället jobba mer bakom kulisserna. Innan Fråga doktorn jobbade hon bland annat på Expressen och tidningen Arbetet, men har också varit programledare i Sveriges radio. Hon har också varit med i På Spåret flertalet gånger, och vari programledare för Go'kväll.

I Nyhetsmorgon i TV4 berättade hon om hur det känns att ha fått fråga om att vara med i Let's dance för Jenny Strömstedt:

– Jag trodde aldrig att någon skulle tycka att jag dög till det här. Men nu när jag har prövat på det litegrann och kommit in i snurren, så känner jag att någon måste ju våga dansa för alla mulliga tjejer i Sverige som alltid har fått höra att de är ingenting värda. En sån är jag och jag tänker försöka kämpa för deras skull, för de behöver det.

Läs mer från intervjun här!

Suzanne Axell tävlar tillsammans med Tobias Bader i Let's dance 2021.

Hanna Hedlund, 46, artist

Lina Hedlund och Tobias Wallin.

Hanna har bland annat varit med i Melodifestivalen tre gånger, första gången 2000. Hon är gift med schlagerkungen Martin Stenmark som hon har barnen Ida, Love och Saga med, och har även en artistkollega i sin syster Lina Hedlund.

Hon har varit programledare för Talang och Singing bee i TV3, samt deltagit i program som Hellenius hörna, och vunnit Körslaget.

Hon blev avslöjad i Efter fem som en av deltagarna i årets i Let's dance:

– Det känns lite overkligt nästan. Jag försökte beskriva det som känslan som folk som inte jobbar med tv kan ha när man sitter hemma och tittar och sen plötsligt får vara med. Lite så känns det för mig med Let's dance. Det är en värld som jag har besökt någon gång i studion, tittat på hemma i tv-soffan men aldrig tänkt att jag skulle våga vara med i.

Hanna Hedlunds danspartner blir Tobias Wallin.

Michael Tornéus, 34, friidrottare

Michael Tornéus i Let's dance 2021.

Michael Tornéus har det svenska rekordet i längdhopp och har även tävlat i tresteg. Bland medaljerna finns ett tjugotal SM-guld från längdhoppstävlingar både inomhus och utomhus. Han har dessutom tagit både VM-brons och EM-silver.

Michael lade friidrottskarriären på hyllan 2019 och har sedan dess jobbat med marknadsföring och PR. Tillsammans med sin sambo Gabriella har han två döttrar, Leah och Cleo.

Hans medverkan i Let's dance avslöjades i Efter fem, när han hunnit vara igång med träningen i en och en halv vecka.

– Det går bra! Det är myrsteg, men det är väldigt kul och väldigt utmanande. Och vi har väldigt, väldigt kul, säger han i programmet.

I Let's dance tävlar han ihop med proffsdansaren med Jasmine Takács.

Anis Don Demina, 27, musiker

Anis Don Demina i Nyhetsmorgon om att han ska vara med i Let's dance 2021.

Anis Don Demina blev kanske mer folkligt känd efter att ha varit med i Melodifestivalen 2019 tillsamamns med Zeana och låten Mina bränder, och i fjol igen med låten Vem e som oss. I år är han dessutom en av programledarna i Melodifestivalen. Han har gjort artistsamarbeten med artister som Samir Badran, Eric Saade och Ida Warg. Hösten 2019 såg vi honom i Fångarna på fortet.

Att han ska vara med i Let's dance 2021 avslöjades i Nyhetsmorgon den 24 februari. Där berättar han att han ser tävlingen som ett intensivt träningsläger och en hälsoresa.

– Min syster har dansat på hög nivå, jag hoppas att jag har det i blodet, säger han där.

Vi har tidigare skrivit om Anis Don Deminas stora viktresa, där han lyckades gå ner 30 kilo. Läs mer om det här!

Anis Don Demina tävlar tillsammans med danspartnern Katja Luján Engelholm.

Filip Lamprecht, 23, modell

Filip Lamprecht och Linn Hegdal i Let's dance 2021..

Filip Lamprecht är son till Kristin Kaspersen och Martin Lamprecht. Hans mamma är dessutom vinnare av Let's dance 2019 – så hon lär ha en del tips att komma med. Han hoppas att han klarar sig länge i tävlingen.

– Man vill testa alla danserna också. Det ska bli sjukt kul. Det enda vi kan göra är att dansa så bra vi kan, säger han till Expressen.

Filip har jobbat en del som modell, och är tillsammans med artisten och tv-profilen Peg Parnevik.

Filip Lamprecht kommer att dansa tillsammans med proffsdansaren Lin Hegdal, som vann fjolårets säsong ihop med John Lundvik.

Kristina "Keyyo" Petrushina, 23, komiker och programledare

Keyyo i Let's dance 2021.

Keyyo blev först känd tack vare sina komiska inlägg på Youtube, och har sedan tagit karriären vidare till tv-rutan.

Där har hon till exempel haft egna humorprogrammet ”Keyyo & co” på SVT, varit programledare för ”Talang” och gjort SVT-serien ”Keyyo med Rheborg i Ryssland” ihop med Johan Rheborg. Hon har även varit med i SVT-succén ”Bäst i test”.

Hennes medverkan i danstävlingen avslöjades i Nyhetsmorgon:

– Det är otroligt roligt, som alla ju säger. Men det är sjukt mycket mer utmanande än jag trodde att det skulle vara. Det är det svåraste jag gjort, någonsin, säger Keyyo i morgonsoffan.

Keyyos danspartner i ”Let's dance” är Hugo Gustafsson.

Janne Josefsson, 68, journalist

Janne Josefsson i Let's dance 2021.

Janne Josefsson är en av Sveriges mest kända journalister genom tiderna, och har jobbat både på radio och i tv – bland annat med det uppskattade journalistiska programmet Uppdrag granskning som han programledde mellan åren 2001-2019. Han har också programlett SVT:s Debatt, och haft egna serien Josefsson.

Janne Josefsson har varit med och gjort många stora avslöjanden och gräv, och har belönats med Stora journalistpriset såväl som med Föreningen grävande journalisters stora pris Guldspaden.

Janne Josefsson har varit gift flera gånger och är pappa till tre söner – Peter, Anders och Leon.

I Let's dance 2021 kommer han att tävla tillsammans med Malin Watson.

Artikeln uppdateras löpande.

Foto: Magnus Ragnvid / TV4

Redaktionens tips

Dr Mikael, 62, om formen: Har en kropp som en 40-åring!

Dr Mikael smittad av corona – i samband med Let's Dance

Dela på: