Film och TVKändisnyheterNyheterPodd

Suzanne Axell om Let's dance: "Någon måste dansa för alla mulliga tjejer"

22 feb, 2021 
Suzanne Axell deltagare i Let's dance 2021.
I helgen avslöjades att Fråga doktorn-programledaren Suzanne Axell är en av deltagarna i tävlingen Let's dance 2021. Här berättar hon om varför hon blev så förvånad över att få frågan om hon ville vara med – och varför hon tackade ja.
Annons
Här är alla vinnare av Let's DanceBrand logo
Här är alla vinnare av Let's Dance

Det har redan blivit klart att schlagerdrottningen Carola Häggkvist och Robinson-polisen Martin Melin är klara som deltagare i danstävlingsprogrammet Let's dance 2021. I helgen blev vi varse ännu en deltagare: Suzanne Axell, känd från SVT:s Fråga doktorn.

Hon kommer att dansa loss med proffsdansaren Tobias Bader, och berättade mer om sitt deltagande i TV4 Nyhetsmorgon. Hon sa bland annat att det hon kände när hon fick förfrågan var att det var förvånande, konstigt och roligt på samma gång.

– Jag trodde aldrig att någon skulle tycka att jag dög till det här, så kände jag, säger hon när programledaren Jenny Strömstedt frågar varför hon kände så.

Suzanne Axell i Let's dance för unga tjejer

Hon säger vidare att hon tyckte att det var osannolikt att det skulle hända "en sådan som hon".

– Men någon måste dansa för alla mulliga tjejer i Sverige som har fått höra att de är ingenting värda, säger hon i Nyhetsmorgons tv-soffa.

Annons

Hon beskriver sig själv som en av dessa tjejer, och att hon tänker kämpa för deras skull.

– De behöver det, säger Suzanne Axell.

Suzanne Axell om självkänslan om uppväxten

Suzanne Axell har gjort över 600 avsnitt av Fråga Doktorn i SVT1, där hon pratar med en läkare om olika sjukdomar och besvär och svarar på tittarnas frågor om hälsa. 36 säsonger över 18 år har det blivit för den omtyckta programledaren.

Men livet har inte alltid rullat på så fint för Suzanne, som växte upp med en ensamstående mamma och två småsystrar som hade det tufft ekonomiskt.

– Då får man höra ganska ofta att man inte duger, på olika sätt, säger hon.

Det kan vara grunden till hennes styrka och revanschlust, tror hon själv.

– Men jag har ganska tunga sår inne i bröstet från förr. Så nu tänkte jag att jag har chansen att bevisa en annan sida av mig själv, och då vore jag ju dum om jag inte tog den, säger hon i intervjun.

Suzanne Axell slutar som programledare för Fråga doktorn

I samma veva som Suzanne Axell presenterades som deltagare i Let´s Dance kom beskedet att hon slutar som programledare för populära SVT-programmet Fråga doktorn, som hon lett i 18 år.

– Jag slutar som programledare, men fortsätter att jobba i redaktionen. Jag kommer att göra reportage och följa upp en del av alla våra fina gäster som vi har haft genom åren, för att se vad som hänt i deras liv. 18 år med ett program i SVT är stort och jag funderade länge innan jag tog detta steg, säger Suzanne Axell, enligt Aftonbladet.

Sofia Rågenklint tar över som programledare för Fråga Doktorn.

Foto: TV4, TT

Annons