Laila Bagge om läkarens besked: ”Ska vara glad att du inte bröt nacken”

2:51

Efter reklamen: Laila Bagge om kraschen efter inspelningen - och stödet från Korosh

(2:51)

Slå på ljud

Det var i höstas som Laila kollapsade på badrumsgolvet och bröt käken och förstörde tänderna, vilket resulterade i en sjukhusvistelse.
– Jag själv går ofta inte in i väggen mentalt, utan det är kroppen som lägger av. Det har varit ryggskott och jag svimmar lätt. Jag har känt att jag varit på bristningsgränsen, har Laila Bagge tidigare sagt till Expressen.

“Det blev lite för mycket”

Laila berättar nu för Aftonbladet om hur hon mår, hon ger sin hälsa fyra av fem plus då hon fortfarande inte är helt återställd.
– I våras var jag inte jättepigg. Att ha spelat in Svenska powerkvinnor har varit otroligt roligt, det är något jag har velat göra sen fem år tillbaka, men det kom i en tidpunkt när jag hade så mycket jobb med allt annat. Då vill man inte säga nej, utan ”vi kör”. Det blev lite för mycket, så jag kraschade efter att jag var klar där, precis lagom till semestern. Det var som att nån drog ner rullgardinen, säger hon.

Laila Bagges ovanliga mammabeslut – efter sonens önskan

Hon berättar att hon tidigare prioriterade bort hälsan vilket bland annat ledde till svimningsolyckan.
– Man hinner ju inte ta hand om sig själv heller när man har mycket att göra. Det är det första man släpper. Man slutar träna, man tar en korv på språng eller kanske till och med skiter i att äta för att man inte hinner, och inte dricker vatten heller för att man inte hinner. Så svimmar man och bryter käken, säger Laila.

Mannen Korosh är ett stort stöd

Under det tunga året har Lailas man Korosh Kananian varit ett stort stöd för henne, något som Laila har berättat om tidigare på sin Instagram. Även nu är han ett stort stöd för Laila. Han har bland annat hjälpt henne att installera en app för att minska risken för att hon ska svimma igen.
– Nu har jag en vattenapp som min man Korosh har installerat i min telefon, för han sa att det här är sista gången som det här händer, säger Laila

Laila berättar att även hennes barn, som blivit väldigt rädda efter Lailas kollaps, har haft ett allvarligt snack med henne. Hon berättar också om vad läkaren sagt om händelsen.
– Det var läskigt, läkaren sa: ”Du ska vara glad att du inte bröt nacken”. Och det är ett resultat av att jag dricker och äter för dåligt. Nu plingar appen så fort jag ska dricka vatten, annars hade jag glömt det, säger Laila.