Läckberg har fått nog: Känner inte igen mig själv i spegeln

Författaren Camilla Läckberg med en svart blus.

Hälsoverktyg

Stressa mindre Stressa mindre
Räkna ut din fettprocent Räkna ut din fettprocent
Kaloritabell Kaloritabell
Motionstabell Motionstabell
Räkna ut ditt BMI Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja/höftkvot Räkna ut din midja/höftkvot
Ner i vikt - tjänster Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor Onlinekurser för nya vanor
Recept Recept
Veckans meny Veckans meny
Nyhetsbrev Nyhetsbrev
0:51

Efter reklamen: Camilla Läckberg – om relationen till sin kropp

(0:51)

Pandemiåret har påverkat oss alla på olika sätt – för författaren Camilla Läckberg har året inneburit att hon har kommit i sitt livs sämsta form.
– Jag har under pandemin jobbat mer än någonsin tidigare, stressat mer, varit mer stillasittande och ätit mer skit än någonsin tidigare i mitt liv. Och jag är trött, sliten, känner inte igen mig själv i spegeln och det påverkar mitt humör, skriver Läckberg på sin Instagram.

Författaren har även tidigare öppnat upp sig om att hon inte mår bra just nu.
– Jag känner att jag dras och slits ifrån alla håll, massor av “kan du bara”, massa förväntningar på min tid som jag ofta upplever som helt orealistiska och orimliga, skrev hon för någon månad sen.

Camilla Läckberg om tuffa tiden – tar ett steg tillbaka

Nu ska det dock bli ändring på stillastående, då hon har antagit utmaningen “100 dagar av rörelse”. Hjärnan bakom utmaningen är ingen mindre än hennes make Simon Sköld.
– Jag har varit för stillasittande för länge och börjar känna av det alltför mycket fysiskt. Jag vill komma igång med träning som en naturlig del av min vardag. Just nu är tröskeln för hög, jag vill sänka den och se träning som något som jag bara gör. Simon var den som föreslog ”100 dagar av rörelse” och han står för pepp, uppmuntran och beröm. Han är min största supporter, skriver hon i ett mejl till Aftonbladet.

Tanken är att göra någonting varje dag där hon rör på kroppen, även om det vissa dagar inte blir en lång stund. På sin Instagram berättar Läckberg för sina följare om utmaningen.
– Allt från en promenad, till styrka framför tv:n, till yoga, padel, gym och så vidare. Minst fem minuter per dag. Självklart sikta på mer. Men blir det bara fem minuter någon dag så är det ok. Målet nu är att KOMMA IGÅNG!, skriver hon.

Bild: TT

Redaktionens tips

Därför sover Camilla Läckberg och Simon Sköld inte ihop – egna orden

Camilla Läckberg om starka relationen med bonusdottern Fanny, 18

Då märker Camilla Läckberg av åldersskillnaden med maken: ”Bara när vi....”

Dela på: