Läckberg har fått nog: Känner inte igen mig själv i spegeln

Författaren Camilla Läckberg med en svart blus.
Camilla Läckberg – om relationen till sin kropp
0:51

Efter reklamen: Camilla Läckberg – om relationen till sin kropp

(0:51)

Slå på ljud

Pandemiåret har påverkat oss alla på olika sätt – för författaren Camilla Läckberg har året inneburit att hon har kommit i sitt livs sämsta form.
– Jag har under pandemin jobbat mer än någonsin tidigare, stressat mer, varit mer stillasittande och ätit mer skit än någonsin tidigare i mitt liv. Och jag är trött, sliten, känner inte igen mig själv i spegeln och det påverkar mitt humör, skriver Läckberg på sin Instagram.

Författaren har även tidigare öppnat upp sig om att hon inte mår bra just nu.
– Jag känner att jag dras och slits ifrån alla håll, massor av “kan du bara”, massa förväntningar på min tid som jag ofta upplever som helt orealistiska och orimliga, skrev hon för någon månad sen.

Camilla Läckberg om tuffa tiden – tar ett steg tillbaka

Nu ska det dock bli ändring på stillastående, då hon har antagit utmaningen “100 dagar av rörelse”. Hjärnan bakom utmaningen är ingen mindre än hennes make Simon Sköld.
– Jag har varit för stillasittande för länge och börjar känna av det alltför mycket fysiskt. Jag vill komma igång med träning som en naturlig del av min vardag. Just nu är tröskeln för hög, jag vill sänka den och se träning som något som jag bara gör. Simon var den som föreslog ”100 dagar av rörelse” och han står för pepp, uppmuntran och beröm. Han är min största supporter, skriver hon i ett mejl till Aftonbladet.

Tanken är att göra någonting varje dag där hon rör på kroppen, även om det vissa dagar inte blir en lång stund. På sin Instagram berättar Läckberg för sina följare om utmaningen.
– Allt från en promenad, till styrka framför tv:n, till yoga, padel, gym och så vidare. Minst fem minuter per dag. Självklart sikta på mer. Men blir det bara fem minuter någon dag så är det ok. Målet nu är att KOMMA IGÅNG!, skriver hon.

Bild: TT

Utvald läsning