Film och TVKändisnyheterNyheterPodd

Kristin Kaspersen om förändrade relationen med barnen Filip och Leon

21 dec, 2020 
AvAngelica Hedlund
Kristin Kaspersen
Kristin Kaspersen är mamma till två söner. De börjar bli vuxna och en efter en flyttar de hemifrån. Nu berättar Kristin om livet som ”vuxenmamma”.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons
10 saker du vill veta om Kristin KaspersenBrand logo
10 saker du vill veta om Kristin Kaspersen

Författaren, programledaren och Let's dance-vinnaren Kristin Kaspersen, 51, har genom åren blivit känd för sin nyfikenhet och positivitet. I nästan 30 år har hon underhållit svenska folket i diverse olika tv-program, och har vid sidan av det peppat sina följare på sociala medier till ett mer positivt tänkande.

Den senaste tiden har det hänt mycket för Kristin. Ända sedan hennes mamma Lill-Babs plötsligt gick bort har hon bearbetat sorgen och funnit styrka i vännerna och familjen. När hon kammade hem vinsten i Let’s dance sa hon att motivationen låg i att göra hennes fina mamma stolt.

2020 har varit ett tufft år

Det här året har dock varit tufft, med tanke på coronapandemin. Många jobb har ställts in för den folkkära tv-profilen men det har inte stoppat henne. Istället har hon kunnat använda tiden till att bland annat starta podden Kristin Kaspersen – nyfiken på och skriva boken Vägen till att leda mig själv… via stigar, berg och snår.

Annons

Tillsammans med Martin Lamprecht och Hans Fahlén har hon sönerna Filip Lamprecht, 23, och Leon Fahlén, 16. Filip har redan flyttat hemifrån och bor numera med flickvännen Peg Parnevik, 25. Kristin har nyligen berättat i en intervju med Allas om hur hon känner över att båda sönerna snart kommer ha flyttat ut.

– När Filip flyttade hemifrån kändes det såklart abrupt, en märklig känsla att inte vara behövd 24/7. Samtidigt hade jag Leon kvar. Det är svårt att säga hur tomheten när båda är utflyttade kommer att påverka mig, sa hon då.

Förändringen med barnen

Men då Kristin och barnens pappor är skilda är hon sedan innan van vid att inte alltid ha barnen med sig, vilket hon tror kommer göra den stora förändringen lite lättare.

– Jag upplever det inte så konstigt att inte ha barnen hos mig hela tiden. Men jag säger ofta till dem att visst vore det väl konstigt om jag inte längtar efter dem när de är borta? Jag vill såklart att de ska ge sig ut i världen, men jag saknar att ha Filip hemma och jag kommer att sakna Leon den dag han flyttar hemifrån. Men sakna är kärlek och det är inte jobbigt, förklarade hon då.

Annons

I en intervju med Aftonbladet, berättar Kristin om livet som ”vuxenmamma”.

– Jag har kommit in i en period där jag brukar säga att jag är vuxenmamma och där är jag nybörjare, säger hon till tidningen.

Kristin menar nu att det är en stor förändring att numera vara vuxenmamma och inte längre känna sig ”behövd” av barnen. Men så länge de ger henne tid så kommer hon lära sig den rollen också.

– De får ge mig en chans så kommer jag bli bra på att vara vuxenmamma också. Men jag har varit varannan vecka-förälder i så många år och är van att vara utan barnen varannan vecka, så det är ingen jättestor förändring så länge man har kvar kontakten. Och det har vi ju. Men det är klart jag kan sakna dem, barnen är den största kärleken i livet, säger hon.

Foto: TT

LÄS MER:

Nya restriktioner: Munskydd i kollektivtrafik och sänkt maxantal på flera platser

Kritik efter kungens ord om Stefan Löfven

Sofia Wistam om oron för sonen Lennox – efter beslutet om skolorna

Annons