Jobbar du hemifrån? Då bör du ha två timmars lunchrast

Hälsoverktyg

Stressa mindre Stressa mindre
Räkna ut din fettprocent Räkna ut din fettprocent
Kaloritabell Kaloritabell
Motionstabell Motionstabell
Räkna ut ditt BMI Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja/höftkvot Räkna ut din midja/höftkvot
Ner i vikt - tjänster Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor Onlinekurser för nya vanor
Recept Recept
Veckans meny Veckans meny
Nyhetsbrev Nyhetsbrev

Just nu lever vi i en oviss tid där det är svårt att planera längre fram än för dagen. Fester, tillställningar och evenemang ställs in, samtidigt som livliga dagar på kontoret har ersatts med stillsamt hemarbete. Okej tycker vissa, tröttsamt tycker andra.

En sak som är säker är att mer eller mindre allas energi påverkas av det påträngande mörkret. Promenaderna till och från jobbet uteblir, och restaurangbesöket på lunchen får vänta. Men det finns en lösning på problemet!

I en intervju med Huffington Post berättar karriärcoachen Erica Wolfe-Murray att en två timmar lång lunchrast skulle göra underverk för alla som jobbar hemma under pandemin. På så sätt frigörs nämligen tid till att både hinna äta lunch – och ta en ordentlig promenad när det fortfarande är ljust ute.

– Din hälsa behöver det, din hjärna behöver det och dina ögon behöver det. Du ska inte sitta och titta in i en datorskärm flera timmar i sträck, säger Erica.

Så pratar du med din chef

I intervjun tipsar Erica Wolfe-Murray om att ställa frågan om längre lunch på ett smart sätt. Börja till exempel med att fråga din chef om det finns möjlighet att testa konceptet ett par dagar i veckan för att sedan utvärdera och se om det ger önskad effekt.

– Alla chefer borde vara flexibel i tider som de här. Det viktiga är inte hur många timmar du sitter vid ditt skrivbord, utan att du levererar det du ska.

Har du möjligheten att arbeta flexibelt tycker Erica Wolfe-Murray även att du ska fundera över när du arbetar som bäst – och sedan försöka anpassa dina arbetsdagar efter det.

– Jobbar du bättre på morgonen, be om att få utföra dina uppgifter då i stället för i slutet av dagen. Föredrar du kvällsarbete framför dagsarbete? Be om det.

Foto: TT

LÄS MER:

Träna på gym? Det här gäller! (Gymkedjor om nya restriktionerna)

Folkhälsomyndigheten: Så här måste du tänka om du tar covid-test

Kan man gå på restaurang under corona? Det här gäller!

Mer inspirerande innehåll från oss på MåBra:

Dela på: