Hon visar upp fusket bakom bilderna på Instagram

Många vet att det som publiceras på sociala medier inte alltid representerar verkligheten, men det tål att upprepas. Sociala medier är en stor del av vardagen för såväl unga som gamla idag och därför är det lätt att glömma bort att det man ser ofta är noga utvalt. Det kan dessutom vara photoshoppat, vinklat eller ljussatt för att se ut på ett visst sätt.

Läs också: Ashley Grahams tips för att trivas med din kropp

Imre Çeçen har 263 000 följare på Instagram där hon delar med sig av sin träning, bilder på sig själv och sina tankar. Trots att Imre Çeçen själv har en vältränad kropp har hon valt att använda sin plattform för att sprida kroppspositivism genom att avslöja hur de ”perfekta” Instagram-bilderna skapas.

Imre Çeçen menar att allt handlar om att ha rätt ljus och pose. I flera fall används även photoshop, vilket kan lura åskådaren.

Läs också: Ashley Graham hatade celluliterna – tills mamma sa…

”Att förändra sin kropp med träning och dieter tar fler år, men med photoshop tar det bara några sekunder”, skriver hon i ett inlägg.

I ett inlägg visar Imre skillnaden mellan hur det ser ut när hon sitter vid poolen på sin semester jämfört med hur det ser ut på Instagram. På Instagram-bilden försöker hon posera för att få benen att se smalare ut, vilket hon menar kan få många att undra varför deras ben inte ser ut så i verkligheten.

”Vi har tappat kontakten med verkligheten eftersom det enda vi ser på internet är alla smala korvben. Jag är också skyldig till att lägga upp sådana bilder. Trots det undrade även jag varför mina ben var så ”stora” när jag satte mig ned”, skriver hon.

I ett annat inlägg riktar Imre sig till alla sina följare som ser upp till henne och påminner om att hennes kropp är den samma i alla hennes bilder, oavsett om hon spänner magmusklerna eller om hon sitter ner och låter magen vara naturlig.

Men Imres inlägg handlar inte bara om ”fusket” bakom bilderna. Hon lyfter även problematiken i att allting inte är photoshoppat och att det finns personer som naturligt ser ut som de rådande normerna och idealen. Att kritisera någons utseende är aldrig okej, oavsett hur en person ser ut.

”En annan persons skönhet stjäl inte din skönhet. Så länge du är nöjd med att vara dig själv borde det inte spela någon roll vad andra gör”, skriver Imre Çeçen.

 

Modellen slutade svälta sig: ”Min själ är lycklig”

Läs också: Modellen slutade svälta sig: ”Min själ är lycklig”

 

 

Utvald läsning