Henrik Dorsin berättar för första gången om sin utbrändhet

Henrik Dorsin
TV: PT-Fia: "En extremt omtumlande resa"
3:27

Efter reklamen: TV: PT-Fia: "En extremt omtumlande resa"

(3:27)

Slå på ljud

I det senaste avsnittet av podcasten "Skalla dagen" intervjuar Mia Skäringer Lázár komikern och skådespelaren Henrik Dorsin. Där berättar han för första gången om hur han drabbats av utbrändhet, inte en utan flera gånger. Senaste gången var för ett år sedan, under förra hösten, då han tappade all handlingsförmåga, blev trött och var "jättesorgsen".

Henrik Dorsin om utmattningen: "Ville inte göra någonting"

– Det yttrade sig fysiskt som det ofta gjort på mig. Jag kände att jag var jättetrött, mer trött än vanligt, och jag blev aldrig pigg, Jag ville inte göra någonting, bara var ifred, berättar han i podcasten.

Den här gången bestämde han sig för att ta signalerna på allvar och sökte läkarvård.

– Jag har känt det här förut. Så då sa jag "nu ringer jag, nu går jag till läkaren. Då var jag riktigt dålig.

Solsidan säsong 7

Henrik Dorsin och kollegorna i Solsidan.

Han satte livet på paus, åkte ut till landet, skottade snö, gick promenader och såg på japansk film. Idag, ett år senare mår Henrik bra och är aktuell med säsong 7 av Solsidan samt förställningen "Scalarevyn - Det glada 20-talet". Men han berättar i podcasten att han är noga med att prioritera och har satt upp riktlinjer som han noga följer för att må bra.

Mia Skäringer om intervjun: "Ett fint samtal"

På Instagram berättar Mia Mia Skäringer Lázár om det förtroliga samtalet mellan henne och Henrik Dorsin, som trots att de varit kollegor under många år aldrig fått tillfälle att prata på riktigt. "Henrik och jag har jobbat ihop i över tio år men har sällan suttit ner å pratat allvar", skriver hon och berättar vidare: "Det blir ett fint samtal - om att ibland våga ta sig själv på allvar".

Källa: Instagram/miaskaringarlazar, Aftonbladet

Foto: TT

TV: Se 5 stressfällor som förstör din sömn
0:50

Efter reklamen: TV: Se 5 stressfällor som förstör din sömn

(0:50)

Slå på ljud

Utvald läsning