Film och TVKändisnyheterNyheterPodd

Här sätter matbutikerna stopp för halvnakna kunder

09 jul, 2021 
Ett par i badkläder och en kundvagn i en matbutik
Inga halvnakna kunder är längre välkomna in till två av livsmedelsbutikerna nära stranden i Falkenberg. Man anser inte att det är lämpligt att gå direkt från stranden till butiken och strosa runt bland matvarorna i badkläder.
Annons
5 saker butikspersonalen stör sig på att du görBrand logo
5 saker butikspersonalen stör sig på att du gör

Är du en person som går direkt från stranden till butiken när du behöver påfyllning av vätska eller någonting att tugga på? Eller är du kanske en person som skyler kroppen direkt när du lämnar stranden?

Det är bara de senare personerna som nu är välkomna in till Ica supermarket och Willys i Falkenberg. Butikerna ligger i närheten av stranden och de har tröttnat på att kunder går in och handlar lättklädda.

– Vi har med matvaror och färskvaror att göra och det är inte hygieniskt, säger Annelie Kuusk Jonsson, Ica-handlare, till Hallands nyheter, som var först med att rapportera nyheten.

Skyltar uppmanar till full påklädnad

Vid butikernas entréer finns skyltar som uppmanar alla kunder att vara fullt påklädda när de vistas inne i butiken.

Annons

På en av skyltarna står det:

”För allas trivsel och bekvämlighet samt av hygienhänsyn ber vi alla våra kunder att vara fullt påklädda när man vistas inne i butiken, tack!”.

Olämpligt att gå in i butiker i badkläder

På så sätt slipper enskild personal behöva påpeka det olämpliga i att gå i bara badkläder bland varorna. Andra kunder har också uttryckt att de upplever det som olämpligt.

– Vi har haft en del kunder som precis har varit på stranden som kommer in med bara badbyxor, säger Ralf Möller, butikschef för Willys till tidningen.

Säkerhetsrisk att gå utan skor

Men även om uppmaningen i det här fallet kanske främst handlar om att det anses ohygieniskt och olämpligt så handlar det faktiskt också om säkerhet, enligt Annelie Kuusk Jonson.

Saker kan nämligen gå sönder i en butik och då kan det vara farligt att gå barfota. Man kan till exempel skära sig på krossat glas.

Rätt eller fel att gå i badkläder i butiken?

Bland kunderna är meningarna delade när det gäller huruvida det är rätt eller inte att gå med badkläder i matbutiker. Så här säger några av dem till P4 Halland:

Annons

– Man klär väl på sig när man går in i butiker. Men jag själv har inga problem om det kommer någon utan tröja eller i bikini. Det har man väl själv gjort någon gång, säger Carolin Olsson och Mikaela Lockner.

– Man kan klä sig hur man vill, men man kan inte gå in i badkläder, säger Siri Rytz.

– Man borde ha tröja på sig, det ser mer fräscht ut när man går bland grönsaksdisken. Dock så tycker jag att det är okej att gå in med badbyxor, säger Kristoffer Pålsson.

Källa: Hallands nyheter, P4 Halland

Foto: TT

Annons