QuizHusdjurHumorHoroskopHem & inredning

10 saker du gör på stranden som andra stör sig på

15 jun, 2021 
Fullproppad strand
Sommaren är här och solen skiner – mot stranden! Men se till att vara en trevlig strandgranne. Här är tio vanliga saker som händer på badplatserna, varje dag – men som andra inte uppskattar. Hur många av dem gör du?
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons
Sveriges finaste sandstränderBrand logo
Sveriges finaste sandstränder

Svenskarna är, fullt förståeligt, ett soldyrkande folk på sommarhalvåret. Med Sveriges långa kust finns det gott och stränder, sjöar och klippor att sprida ut oss på. Men ändå blir det ofta trångt på de allra mest populära badplatserna. Och med många människor som njuter av värdefulla soldagar på en liten yta gäller det att visa hänsyn. De här sakerna stör sig nämligen andra på:

När du grillar

Visst är det härligt med en kväll på stranden med vännerna. Grilla lite, ta en öl och lyssna på lite musik. Men det är inte lika mysigt för de som ligger i närheten och hamnar mitt i oset. Sätt er lite avsides om ni tänker grilla.

Spela musik jättehögt

Apropå punkten ovan. Visst kan man ha med en liten högtalare och spela lite trivselmusik. Men vill ni vrida upp volymen, välj ett ställe med mindre folk. Det gör också att ni själva kan slappna av och partaja utan behöva ta hänsyn till andra.

Annons

Prata jättehögt om privata saker

Nope, alla vill inte höra om din Tinderdejt och vad som hände sen, hur konstigt det kliar eller om dina familjebråk..

Se också7 saker din läkare stör sig på att du gör.

Ta en cigg

Att sitta i någon annans rökmoln har aldrig varit najs, varken inomhus eller utomhus.

Granska och kommentera andras kroppar

Var inte en sådan som bidrar till att andra inte vill åka till stranden.

Du lägger dig för nära

Även före pandemin var det obehagligt med folk som låg för nära. Nu är det ännu mer creepy. Några meter vill man gärna ha till grannen.

Paxa platser

Ännu störigare vid poolen, men även vid riktigt populära stränder och badplatser kan det vara irriterande när någon bokar den perfekta hålan eller skuggplatserna, för att sedan dra iväg några timmar.

Gå nära andras handdukar

Framför allt barn har en förmåga att springa fram och tillbaka till vattenbrynet utan respekt för de som råkar ligga nära färdvägen. Och sand sprätter en HEL del. Men även vuxna kan vara ganska bra på att gena så att de som ligger ner får sand i munnen, ögonen, öronen och på mackan. Visa hänsyn och håll avstånd till andras handdukar.

Kastar boll nära andra

Visst är det kul med strandsporter, men det är inte kul att få en fotboll i kaffet.

Skaka grus från handduken

Förklaring överflödig egentligen. Men vi säger det igen – för många verkar ha missat det: Skaka din handduk efter att du lämnat stranden.

Foto: TT

Annons