Här är svenska kändisarna som har valt att inte skaffa barn

Titti Schultz i brun jacka/ Suzanne Axell i blå kavaj.

Hälsoverktyg

Stressa mindre Stressa mindre
Räkna ut din fettprocent Räkna ut din fettprocent
Kaloritabell Kaloritabell
Motionstabell Motionstabell
Räkna ut ditt BMI Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja/höftkvot Räkna ut din midja/höftkvot
Ner i vikt - tjänster Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor Onlinekurser för nya vanor
Recept Recept
Veckans meny Veckans meny
Nyhetsbrev Nyhetsbrev
1:09

Efter reklamen: Svenska kändisar som hållit sina graviditeter hemliga

(1:09)

Barn kommer vid olika tillfällen i livet eller så kommer de inte alls. Oavsett vilket beslut du tar så är det okej. Det finns gott om människor som har valt bort barn, bland annat flera av våra stjärnor. Här är några av dem.

Suzanne Axell

Suzanne Axell i blå kavaj.
Eero Hannukainen/TT

Journalisten Suzanne Axell, 65, är en av våra svenska stjärnor som valt att inte skaffa barn. Suzanne har varit ihop med sin man sedan 20-årsåldern och paret har tagit ett gemensamt beslut att inte ha barn.

Suzanne har tidigare berättat i en intervju i Expressen att valet för henne var självklart då hon inte har haft någon barnlängtan.
– Att ha egna barn ingick inte i mina drömmar och då tycker jag att det är bättre att vara ärlig. Det är många som tycker som jag och jag får många brev om det, men många vågar inte stå för det offentligt. Där måste vi börja skärpa till oss lite, berättade hon för tidningen.

Titti Schultz

Titti Schultz i brun jacka.
Lotte Fernvall /Aftonbladet/ TT

Radioprofilen Titti Schultz, 49, har partner sedan sexton år tillbaka men har trots det valt att avstå från barn, något hon berättat om för Aftonbladet.
– För mig har det alltid varit ett självklart beslut. Jag har istället alltid sett alla möjligheter som finns i en härlig relation om man inte har barn. Det som varit utmanande är att jag i alla förhållanden har fått ta med i beräkningen att jag kan bli lämnad när som helst. Som man har man ju en spelplan under en mycket längre tid, har hon sagt.

7 svenska kändisar som blivit mammor sent i livet

Alexander Bard

Alexander Bard i vit skjorta.
Karin Törnblom/TT

Barn är inget för medieprofilen Alexander Bard, 60, det har han varit tydlig med. I Framgångspodden, 2015 berättade han om valet att inte skaffa barn och han rådde även andra att göra samma val som han.
– Jag säger det som ett råd, både till killar och tjejer därute, att vill ni leva ett liv och göra väldigt mycket saker, då ska man inte skaffa familj och barn. Det är idiotiskt. Det tar sån jävla tid, sa han i podden, enligt Aftonbladet.

Lena Nyman

Bortgångna skådespelerskan Lena Nyman sa tidigare så här:

– Jag har aldrig varit inställd på att ha barn. För mig har det inte varit något stort bekymmer. Jag har inget emot barn. Jag tror visst att det kan vara roligt och givande - åtminstone tidvis. Men det känns ändå som att bli totalockuperad av en annan människa för väldigt många år framåt. Det har inte lockat mig, sa Lena Nyman enligt en artikel i Expressen där journalisten Cecilia Hagen minns tillbaka på sina möten med Lena Nyman.

Marina Schiptjenko

Marina Schiptjenko i en grön halsduk.
Carolina Byrmo/Aftonbladet/TT

Alexander Bards gamla kollega, BWO-medlemmen Marina Schiptjenko har gjort samma val som han. Valet har hon varit öppet om i boken Barnfri som handlar om att välja bort barn.
– Det handlar inte om att inte vilja ha barn, utan det handlar om hur man själv vill leva, har Marina sagt i P4 Extra, 2010.

Hon menar att de som valt att skaffa barn också missar vissa upplevelser, precis som man gör om man inte skaffar barn.
– De som har barn vet ju inte vad de missar om de skulle bestämt sig för att leva utan barn, sa hon i programmet.

Redaktionens tips

Oväntade kändisar som var tillsammans för 30 år sedan

Här är kändisbarnen som går i föräldrarnas fotspår

Svenska kändisar som blivit tillsammans med sina ex

Dela på: