QuizHusdjurHumorHoroskopHem & inredning

7 svenska kändisar som blivit mammor sent i livet

14 jul, 2021 
Magdalena Graaf/ Sarah Dawn Finer.
I flera delar av Sverige har medelåldern för förstföderskor höjts. Och konstigt är väl inte det med tanke på allt man förväntas hinna med – utbildning, karriär och resande. Här är kändisarna som valt att skaffa barn på äldre dagar.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons
Svenska kändisbarn som är kopior av sina föräldrarBrand logo
Svenska kändisbarn som är kopior av sina föräldrar

Idag är medelåldern för förstföderskor i Sverige nästan 30 år och det är dubbelt så många som blir mammor efter det har fyllt 40 år idag, jämfört med på 1990-talet. MåBra ger dig koll på kändisarna som har hakat på trenden.

Carolina Gynning

Medieprofilen och konstnären Carolina Gynning, 42 blev, tillsammans med pojkvännen Viktor Philipson, förälder till sitt tredje barn i juni 2021. Det var liten flicka som har fått namnet Vilda Aurora Gisela Philipson Gynning.
– Välkommen till världen Vilda Aurora Gisela Philipson Gynning. Vi mår bra och vi är lyckligast i världen. Älskar dig, skrev Carolina på Instagram när dottern föddes.

Annons

Carolina Gynning har två barn sedan tidigare, döttrarna Alicia och Adele. Vilda är dock Carolinas och Viktors första barn tillsammans.

Carina Berg

Vägen till barn är inte alltid helt lätt och smärtfri, det har vi fått se i programledaren Carina Bergs tv-serie Var fan är storken?. I serien får vi följa henne och mannen Erik Bergs ofrivilliga barnlöshet och resan mot barn.

Carina har sedan tidigare sonen Holger tillsammans med programledaren Kristian Luuk. Efter separationen från Kristian träffade hon sin nuvarande man Erik. Efter många försök och tårar fick hon och Erik äntligen sina efterlängtade barn. Sonen Otto föddes 2019 och dottern Juno 2021, Carina var 40 respektive 43 när barnen kom till världen.

Annons

Titiyo Jah

Artisten Titiyo Jah är en av våra äldsta svenska kändisar som har fått barn. När Titiyo var 50 fick hon dottern Bibi tillsammans med sambon Viktor Flumé. Bibi blev till genom rysk äggdonation, något som Titiyo har berättat om i podcasten Hundåren med Tomas Andersson Wij.

– Vi började som vanligt att kolla upp hur det såg ut, och det såg jättebra ut. Ända tills man funderade på hur mina ägg var, och de är ju lika gamla som jag. Och att försöka sig på mina gamla ägg, det skulle bara vara ett stort risktagande. Men så sa de att "vi kan garantera att om ni tar ett annat ungt ägg, nemas problemas", berättade Titiyo i podden.

Annons

Titiyo har dottern Femi sedan tidigare som snart fyller 29 år. Det skiljer alltså 26 år mellan halvsyskonen.

Camilla Läckberg

Författaren Camilla Läckberg är en av de kändisar som bildat ny familj på senare år. När Camilla var 41 år fick hon dottern Polly tillsammans med sin man Simon Sköld. Camilla skrev om förlossningen på sin dåvarande blogg.
– Det blev en helt fantastisk förlossning, lugn, fin, utan rädsla, och var otroligt att få uppleva det här tillsammans med Simon och veta att det var hans första gång (och sista är vi helt överens om), skrev hon.

Annons

Camilla har barnen Meja, Wille och Charlie sedan tidigare.

Charlotte Perrelli

Precis som Carina Berg har artisten Charlotte Perrelli varit med om en tuff barnresa. Innan den yngsta sonen föddes genomgick nämligen Charlotte nio missfall. I november 2018 blev dock Charlotte mamma till lilla Alvin vid en ålder av 44 år, pappa till Alvin är maken Anders Jensen. Hon har tidigare berättat om barnresan för Femina.

– Läkarna tror att immunförsvaret känner av graviditeten och att det är det som gör att jag inte fått behålla barnet. Vi har försökt om och om igen för det hade varit så mysigt, och Adrian vill så gärna ha ett syskon. Han har velat ha en lillebror länge – han har önskat av tomten och skrapat trisslotter; om han skulle vinna pengar skulle han köpa en lillebror och allt vad det är. Men till slut lade vi ner. Och då blev den här bebisen till!

Annons

Charlotte har tre barn sedan tidigare – sonen Adrian tillsammans med Anders och sönerna Angelo och Alessio från ett tidigare förhållande.

Sarah Dawn Finer

Artisten Sarah Dawn Finer har två barn tillsammans med pojkvännen Jonas Reinsjö. 2017 föddes dottern Annie Grace Finer och 2021 kom sonen Benji Sam Finer till världen, Sarah var nästan fyllda 40 när sonen Benji föddes.

Förlossningen av lilla Benji, som var för tidigt född, var både dramatisk och svår.
– Under några av de värsta och längsta minutrarna i vårt liv, så visste vi inte om vi skulle få ha dig hos oss, vid liv, skrev Sarah Dawn Finer, skrev Sarah i ett inlägg på Instagram efter förlossningen.

Annons

Magdalena Graaf

Medieprofilen Magdalena Graaf har fem söner varav den yngsta, sonen Louie, föddes när Magdalena var 40 år. Magdalenas och, numera expojkvännen, Filip Larssons son föddes 22 februari 2016.

Annons

Lilla Louie delar födelsedag med sin storebror Isak som inte längre lever.
– Du delar denna dag med din storebror, han är stolt. Stolt och lycklig över dig, det vet jag”, skrev hon på Instagram när Louie föddes.

Annons