Film och TVKändisnyheterNyheterPodd

Gravida Sigrid Bernson: Jag mår bättre mentalt nu än innan graviditeten

07 jun, 2022 
Gravida Sigrid Bernson: Jag mår bättre mentalt nu än innan graviditeten
Med år av utmattningssyndrom i bagaget mår gravida Sigrid Bernson nu bättre mentalt än vad hon gjorde innan sin graviditet, berättar hon i en intervju med mama.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons

Sigrid Bernson fick vi först bekanta oss med i TV4s Let's dance, där vi sett henne tävlingsdansa ihop med flera kända ansikten, som Benjamin Ingrosso och Anton Hysén. Senast vi såg henne medverka i programmet var 2019, då hon tävlade ihop med Robin Bengtsson.

Robin Bengtsson kom senare att bli hennes pojkvän – och snart även pappan till hennes barn. Sigrid och Robin berättade för världen i april att de väntar sitt första gemensamma barn ihop.

TV: Sigrid Bernson och Robin Bengtssons kärlekshistoriaBrand logo
TV: Sigrid Bernson och Robin Bengtssons kärlekshistoria

Led av utmattningssyndrom i 2,5 år

Men det är inte första gången som Sigrid är gravid under deras relation. I början av året gick Sigrid ut och berättade att hon hade tuffa år bakom sig. I 2,5 år har hon lidit av utmattningssyndrom.

”Det har tagit mig tid att våga prata om det här med andra än mina närmsta, då det känts läskigt att dela med sig av något så personligt”, skrev hon på Instagram och delade tre stycken videor där hon berättar hur hon mått och vad hon gått igenom.

Annons

– Jag visste såklart att folk blev sjuka i stress och utmattning men jag trodde aldrig att det skulle hända mig. Jag körde på och de gånger jag kände att det blev för mycket så lyckades jag alltid vila i kapp mig och fylla på energin igen. Jag trodde nog att jag alltid skulle kunna göra så och att jag hade ”koll” – men från en dag till en annan så fungerade det inte längre, har Sigrid berättat i en intervju med MåBra.

Mitt i den tuffaste perioden blev Sigrid Bernson gravid. Utåt sett var allting enligt henne perfekt för att bli mamma: Hon hade passerat 30, är tillsammans med sin livs kärlek Robin Bengtsson och bor i ett rymligt hus med plats för en växande familj. Och trots att hon längtat efter att bli mamma så beslutade hon sig för att göra en abort.

– Jag ville så gärna ha barn, speciellt med Robin, men jag var också rädd för att inte orka med vare sig en graviditet eller att ta hand om barnet. Jag orkade ju knappt duscha själv, så vi bestämde oss för att göra abort, sa hon tidigare i vår i en intervju med Amelia.

Mår bättre under sin graviditet än innan

Just nu befinner hon sig i vecka 27, och mår mentalt bättre än vad hon gjorde innan hon blev gravid.

– Just nu har jag en väldigt bra period i graviditeten. Alla säger att jag har gravidglow! Men förutom det yttre så tycker jag faktiskt att jag mår bättre mentalt när jag är gravid! Det kanske är något med hormonerna som gör att jag känner mig friskare?, säger Sigrid Bernson i en ny intervju med mama.

Foto: Instagram, TT

SE OCKSÅ: Sigrid Bernson - 5 saker du inte visste om stjärnanBrand logo
SE OCKSÅ: Sigrid Bernson - 5 saker du inte visste om stjärnan
Annons