Gift vid första ögonkastet – så gick det sen för tidigare paren

Gift vid första ögonkastet: paren som fortfarande är ihop – så gick det sen
6 tips för att hålla liv i relationen
Slå på ljud

Artikeln uppdaterades senast 2021-02-22

Nu sänds sjunde säsongen av Svt:s Gift vid första ögonkastet. Programmet där experter parar ihop singlar som gifter sig på sin första dejt och sedan lever tillsammans i fyra veckor. Efter det får de fatta beslutet om de vill fortsätta vara gifta och leva tillsammans eller om de vill skilja sig och gå skilda vägar.

Gift vid första ögonkastet: Bara 3 par av 18 är gifta

Men även om det har varit en del par som sagt ja till varandra under de tidigare säsongerna så är det än så länge bara tre par som sedan har fortsatt leva tillsammans.

Från tidigare säsonger är det hela 18 par som matchats, räknat med sjunde säsongen 21 par, men om några par från säsong sju kommer att hålla ihop återstår att se.

Gift vid första ögonkastet 2021: Här är alla nya deltagare!

Paren som fortfarande är ihop efter programmet

Från de första tre säsongerna av Gift vid första ögonkastet var det inga av paren som valde att fortsätta tillsammans. Men från säsong fyra, fem och sex har ett av de tre paren från varje säsong valt att hålla ihop.

Här är de tre paren som fortfarande lever tillsammans efter programmet:

Sara Lannergren och John Wallén är fortfarande gifta

Från säsong fyra är det Sara Lannergren och John Wallén, som numera bor i Uppsala tillsammans. Så här såg de ut när programmet började sändas 2018:

Ett av paren som fortfarandet är tillsammans efter att varit med i Svt:s Gift vid första ögonkastet

Foto: Janne Danielsson/TT

Miha Alvesson och Niclas Gråberg är fortfarande gifta

Från säsong fem är det paret Miha Alvesson och Niclas Gråberg som idag lever ihop i södra Stockholm. På nyårsafton 2020/2021 önskade Miha gott nytt år på Instagram med den här bilden på paret:

Maxine Nordlindh och Emil Nygren är fortfarande gifta

Från säsong sex är det Maxine Nordlindh och Emil Nygren som har hållit ihop. På alla hjärtans-dag lade Maxine ut den här kärleksfulla bilden på paret på Instagram:

I säsong sex fick vi också se en överraskande tvist i uppföljningsprogrammet, efter att två av paren valt att inte fortsätta tillsammans utan istället gå skilda vägar.

Jacob Claesson och Elina Raeder blev ihop men gled isär

Jacob Claesson, som i programmet varit matchad med Elahe Eskandari samt Elina Raeder som i programmet var tillsammans med Albin Ringstad hittade varandra och kom tillsammans, som ett par, till det sista "så gick det sen"-programmet.

Här på bilden nedan står Jacob och Elina tillsammans till höger i bild. Jacob var i programmet gift med Elahe, här på bilden till vänster om Jacob. Elina längst till höger var gift med Albin, längst ner till vänster i bild.

Gift vid första ögonkastet – så gick det för paren i säsong sex

Albin Ringstad hittade kärleken strax efter skilsmässan

Förhållandet ska senare ha gått över i vänskap och paret är inte tillsammans idag. Någon som däremot hittade kärlekens strax efter programmet är Albin Ringstad som friat till sin nya flickvän, som sa ja och idag alltså är Albins fästmö, skriver han på Instagram.

I säsong sju av programmet får vi se experterna Satu Hirsch Fjellstedt och Fredric Bohm, som är psykologer samt sexologen Kalle Norwald. Den här säsongen ifrågasätts också experterna av en tidigare deltagare i programmet.

Gift vid första ögonkastet 2021: Tidigare deltagare gör comeback!

Om det blir några lyckade matchningar i nya säsongen återstår alltså att se. Gift vid första ögonkastet sänds i SVT 1 och finns även på SVT Play.

Foto: TT & Svt Press

Utvald läsning