Efter kroppshetsen – Robinson-Joanna Swica har fått nog

Joanna Swica i badkläder/ Joanna Swica i Ronbinson.

Foto: Joanna Swica/ Instagram/ TV4

9 Hollywoodstjärnor som är genuint kroppspositiva
0:56

Efter reklamen: 9 Hollywoodstjärnor som är genuint kroppspositiva

(0:56)

Slå på ljud

Robinson-profilen Joanna Swica blev snabbt en tittarfavorit i årets säsong av överlevnadsprogrammet. Hon var också nära att knipa vinsten men fick nöja sig med en finalplats och som segrare stod Dennis Johansson. Joannas popularitet har visat sig på hennes Instagram där hon gått från cirka 28 000 följare till dagens 60 000 följare.

Idag driver Joanna podden Afterworkoutpodden tillsammans med Maya Parnevik. Podden har temat träning och hälsa och det diskuteras bland annat motivation, träningsövningar, kroppskomplex och sociala medier.

Joanna ryter ifrån

Joanna gillar också att diskutera dessa ämnen på sina sociala medier och hon delar frikostigt med sig av sina tankar och får ofta motta stora mängder kärlek för detta. Ibland kommer dock kommentarer som Joanna inte uppskattar lika mycket, något hon nyligen skrev om på sin Instagram.
– Jag fick ett meddelande om att det var härligt att se att jag kunde springa i sporttopp fast att min mage rör på sig. Men va? Jag vill inte ha kommentarer om min kropp. Inte heller om att jag skulle vara modig för att jag gör något som är självklart för mig, skriver hon.

Joanna fortsätter att beskriva hur denna kommentar gjorde henne ofrivilligt medveten om sin kropp.
–Jag hade ingen tanke om min kropp själv när jag la upp videon, enbart på löpningen. Så varför ens diskutera den då?, frågar sig Joanna.

Inlägget har fått över 5000 gillamarkeringar och många positiva och hyllande kommentarer. “Du är min nya idol.”, “Spot on! Riktigt bra skrivet!” och “Du satte ord på saker som jag har reflekterat över länge, tack för det!”, lyder några av kommentarerna.

Utvald läsning