Drottning Elizabeth drabbad av covid-19

Drottning Elizabeth.
Kungligheter då och nu
1:39

Efter reklamen: Kungligheter då och nu

(1:39)

Slå på ljud

Förra veckan testades prins Charles positivt för covid-19, och tidigare i veckan stod det också klart att hans fru Camilla smittats.

Det händer när drottning Elizabeth dör – hon får ta över titeln

Strax innan de insjuknade hade drottning Elizabeth, 95, träffat sin äldsta son på Windsor catsle och nu står det alltså klart att även om blivit smittad av viruset.

Hovets ord om drottningen

Det brittiska hovet säger i ett uttalande att hon har milda förkylningssymtom men att hon kommer kunna fortsätta utföra enklare uppdrag från Windsor under de kommande veckorna.

”Hon kommer att fortsätta vara under uppsikt av läkare och kommer att följa alla relevanta riktlinjer”, säger Buckingham palace i ett uttalande.

Per Gessles lyxiga familjeliv med hustrun Åsa och sonen Gabriel

För bara några veckor blev drottning Elizabeth den regent som suttit på den brittiska tronen längt av alla – i hela 70 år.

Med största sannolikhet är drottningen fullvaccinerad, menar BBC:s hovreporter Nicholas Witchell. Den första sprutan tog hon i januari 2021.

Drottning Elizabeth sjukhusvistelse

I oktober förra året tillbringade drottning Elizabeth en natt på sjukhuset, och efter det har hon följt läkarnas råd att ta det lugnt. Det var först efter tre månader, på jubileumsdagen för hennes kröning, som hon gjorde sitt första offentliga framträdande efter sjukhusvistelsen.

Den senaste veckan har hon dock genomfört vissa officiella uppdrag. Hon har bland annat pratat med Estlands ambassadör via videochat från Buckingham palace och hon har samtalat med den spanska ambassadören, också det över länk.

Victoria och Daniel kommenterar ryktena om skilsmässan

Det brittiska kungahuset har sina egna läkare och enligt The Guardian kommer hon att tas hand om och hållas under uppsyn av dess. Sir Huw Thoma är den som väntas leda det arbetet.

Foto: TT

Utvald läsning