Film och TVKändisnyheterNyheterPodd

Därför gifte sig inte Märtha och Axel på riktigt i Gift vid första ögonkastet

31 maj, 2022 
Därför gifte sig inte Märtha och Axel på riktigt i Gift vid första ögonkastet
svt
Gift vid första, skild vid andra. Så blev det inte för Märtha och Axel som valde att avbryta sin medverkan i Gift vid första ögonkastet, för paret blev aldrig juridiskt gifta. Trots att alla andra par i programmet blev det.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons

Märtha Bonnevier och Axel Kratz var ett av paren som sökte lyckan i årets säsong av Gift vid första ögonkastet, men gjorde annat än fann den. Redan vid altaret, och det berömda första ögonkastet, var det annat än gnistor som uppstod. Från Märthas håll kändes det direkt obekvämt, framför allt när det nygifta paret skulle kyssas under vigseln.

TV: 7 oförglömliga ögonblick från "Gift vid första ögonkastet"Brand logo
TV: 7 oförglömliga ögonblick från "Gift vid första ögonkastet"

Efter det följde fortsatt obekväma dagar, och Axel som flyttade in hos Märtha fick inte bo kvar särskilt länge. Slutligen valde paret att avbryta sin medverkan i Gift vid första ögonkastet, långt innan slutvalet.

– Det här räckte. Vi kommer inte leva lyckliga i alla våra dagar tillsammans. Vi får ha en skilsmässa i registret, säger Märtha i mitten av årets säsong.

Annons

Gifte sig aldrig juridiskt

Men någon skilsmässa blev det inte – för det behövde Märtha och Axel aldrig ansöka om. Paret blev aldrig juridiskt gifta, trots att själva programmet handlar om att paren faktiskt gifter sig på riktigt och inte bara i tv.

Anledningen till att Märtha och Axel aldrig blev juridiskt gifta berättar Martina Pettersson, projektledare på SVT, för Expressen.

”Det stämmer att Märtha och Axel inte blev juridiskt gifta. Denna säsong har det skett ett undantag. På grund av pandemin fanns det en fördröjning i handläggningen av registreringen och när produktionen förstod att äktenskapet sedan gick mot sin upplösning så valde man att avbryta den byråkratiska delen av handlingen”.

Så, de andra tre paren blev juridiskt gifta efter inspelningarna av programmet, men inte Märtha och Axel, på grund av att de valde att avbryta sin medverkan så pass kort in i säsongen.

Kritiken mot Märtha efter Gift vid första ögonkastet

Efter att årets säsong av Gift vid första ögonkastet nu sänt alla sina avsnitt har Märtha mött en hel del kritik från tittare.

Annons

– Jag har hört att jag mobbat Axel svårt, och att jag har betett mig riktigt illa och att det har varit skandal hur jag har betett mig i programmet, säger Märtha i eftersnacksprogrammet på SVT där vi får möta deltagarna ett par månader efter inspelningarna av Gift vid första ögonkastet.

Axel å andra sidan sa såhär om kritiken som Märtha fått möta:

– Jag tycker inte att hon har varit elak mot mig. Jag tycker det blir väldigt konstigt när man ser en så liten del av den vardagen vi hade tillsammans, även om det inte blir så långt som det var tänkt. Det är så mycket som händer som inte är med i kameran.

Foto: SVT

Se också: Så gick det sen för deltagarna i Gift vid första ögonkastet 2021Brand logo
Se också: Så gick det sen för deltagarna i Gift vid första ögonkastet 2021
Annons