RelationstipsSexlivSexleksakerVänskapSingellivetFråga relationsexperten

Relationen mellan Axel och Märtha från Gift vid första ögonkastet idag

11 maj, 2022 
Efter avhoppet från tv-programmet.
Efter en minst sagt tuff start för Axel och Märtha från SVT-succén Gift vid första ögonkastet valde de att i senaste avsnittet kasta in handduken.
Nu, en tid efter inspelningen, berättar ex-makarna om relationen idag.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons
Så gick det sen för deltagarna i Gift vid första ögonkastet 2021Brand logo
Så gick det sen för deltagarna i Gift vid första ögonkastet 2021

I kärleksprogrammet Gift vid första ögonkastet fick vi se hur civilekonomen Märtha, 33, och serverteknikern Axel, 28, sa ja till varandra under arrangerade former. Resan mot det lyckliga äktenskapet var en något snårig sådan, och i det senaste avsnittet fick vi se hur de äkta makarna till slut valde att gå skilda vägar.

Så är relationen mellan Märtha och Axel

Under resans gång blev det tydligt att Märtha inte var speciellt attraherad av sin make, bland annat byggde hon en kuddmur mellan dem när det var dags att sova. Nu har det gått en tid sedan inspelningen och i en intervju med Morgonpasset i P3 berättar de båda nu om relationen idag.

– Vi har inte haft jättemycket kontakt men det är inget illa mellan oss, berättar Axel och varvid Märtha fyller i:

Annons

– Nej inget ont blod men inte heller någon kontakt.

Märtha fortsätter:

– Jag fick jobba med att tydliggöra mina egna gränser för mig själv, för produktionen, för Axel. Det var mycket samtal och diskussioner med vad jag var okej med och inte, till exempel med att bo ihop. Vi bor litet båda två, det blir väldigt intensivt och där kände jag att det gick en gräns för mig och då var jag glad att det respekterades av alla involverade. Jag insåg att det går jättebra att prata om sånt här och sen får man ta det därifrån och lösa det successivt, men att det är superviktigt att sätta ord på det där obekväma för det fungerar inte annars.

”Det var den största farhågan”

– Jag tycker att Axel är en fin person och det har jag sagt igenom det här... Men för mig, när jag går in i en relation så är det något jag behöver tidigt, det första jag noterar, berättar Märtha i P3.

Och Axel förklarar att hans största rädsla inför programmet var just det.

Annons

– Det var den största farhågan jag hade när jag gick med i programmet från början, att bli avvisad, vilket ungefär hände. Det var inte jättekul och det är rätt jobbigt att titta på men i efterhand, jag mår bra. Märtha känner som hon känner och det är väl inte mer än så, säger han.

Så lever Axel och Märtha idag

Vidare berättar Axel att han efter programmets gång dejtat lite, men att han för tillfället titulerar sig som singel. Märtha säger att hon är ute i hetluften, men att hon likt sin ex-make också är singel.

– Jag dejtar men är inte i en relation, säger Märtha.

I intervjun gör de båda klart att det blivit lättare att öppna upp sig och dejta efter upplevelsen i SVT-programmet.

– Som jag var inne på förut så har man lärt känna sig bättre via det här programmet och analyserat hur man betedde sig i situationer med psykologer och fått en djupare insikt om sig själv vilket gör att det är lättare, poängterar Axel.

Foto: TT/Instagram/SVT

Annons