Dagny Carlssons ärliga ord om första äktenskapet: ”Förhastat”

Dagny Carlsson.
Dagny Carlsson – Sveriges äldsta bloggare
Slå på ljud

För Dagny Carlsson skulle det dröja tills efter hundraårsdagen innan hon blev känd, då i samband med att hon gick en datorkurs och började blogga. I dag är hon en av Sveriges populäraste bloggare och karriären i rampljuset har gått i en rasande fart och Dagny, som en gång i tiden arbetade på bankkontor, kan skriva såväl författare som skådespeleri på sitt cv.

På sin välbesökta blogg, som går under hennes smeknamn "Bojan", beskriver Dagny sig som en "tuff tant" som gillar det mesta och som har humor och gillar att vara rakt på sak utan att för den sakens skull trampa någon på tårna.

Dagny Carlsson om barnlösheten och äktenskapet

Folkkära Dagny skriver om allt mellan himmel och jord på sin blogg och ofta om sitt privatliv. Det kan handla om alltifrån kontakten med hemtjänsten och vackra blommor till mer privata ämnen som hälsa och familj.

Bland annat har Dagny öppnat upp angående det faktum att hon aldrig skaffade några barn, något hon berättade berodde på sitt första äktenskap. Dagny tyckte att hon valde fel man, och när hon senare gifte om sig ansåg hon sig vara för gammal för att skaffa barn.

Dagny berättar om det felaktiga valet av äkta man vid det första äktenskapet i ett nytt blogginlägg som hon har valt att kalla för Kärlekskrångel. Här resonerar Dagny öppenhjärtigt om varför hon valde att gå in i en relation som egentligen inte var rätt för henne. Anledningen var att hon var rädd för att inte hitta någon att slå sig till ro med och därför gjorde ett val alldeles för snabbt, men att hon ändå blivit vis av erfarenheten:

”Jag tror att jag var så rädd att komma på överblivna kartan vid första giftet att jag ingick ett förhastat äktenskap. Klok blir man inte förrän efteråt.”

Foto: TT

...

Läs mer:

Dagny Carlsson, 108, visar upp sin nya förvandling: ”Känner mig lite föryngrad”

Dagny Carlsson berättar: Därför skaffade jag aldrig barn

Dagny Carlsson slår tillbaka efter elaka kommentaren

Utvald läsning