Film och TVKändisnyheterNyheterPodd

Dagny Carlsson berättar: Därför skaffade jag aldrig barn

08 okt, 2020 
Dagny Carlsson om barnlösheten.
Samtidigt som det att släkten utökats med ännu en liten familjemedlem reflekterar den 108-åriga bloggaren Dagny Carlsson över varför hon själv valde att inte skaffa barn.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons
Så når du dina karriärmålBrand logo
Så når du dina karriärmål

Nu har 108-åriga Dagny Carlsson fått anledning att fira mitt i covid-19-tider, för i slutet på september avslöjade hon i ett inlägg på sin blogg att släkten utökats med en liten flicka – då hennes syskonbarn fått tillskott.

”Släkten har att utökats med en medlem. Alla gläder sig åt nykomlingen som är en flicka. Hon har tillkommit genom insemination. Teknikens underverk således. Blivande morfadern gläder sig åt kommande lekar och skojiga saker de skall göra när barnet blivit lite äldre”, bloggar Dagny på sin väl uppdaterade bloggsida.

”Det var nog inte meningen att jag skulle bli mor”

Dagny blev änka för 16 år sedan när hennes livskamrat Harry Carlsson lämnade henne, och när hon tänker på den nya lilla familjemedlemmen börjar hon fundera över sin egen familjesituation – och berättar om varför hon beslutade sig för att inte skaffa barn:

”Jag har inga barn för att jag valde fel man vid första giftermålet. Sedan ansåg jag mig vara för gammal vid det andra giftermålet”, bloggar hon och fortsätter:

Annons

”Det var antagligen inte meningen att jag skulle bli mor”.

Dagny Carlsson är inte sugen på att träffa en karl

Trots att hennes livskamrat Harry gått bort har den här damen absolut inte gett upp livsglöden, och nu när även hennes bästis blivit änka blir det mer tid för vänner.

”Idag kom bästisen förbi på besök medförande goda kakor till eftermiddagskaffet. Hon har också blivit änka så nu saknar vi en partner båda två”, bloggade Dagny härom veckan.

Och även om bästisen också är änka är damerna inte ute på kärleksjakt, och Dagny som slår fast att det är ett överskott på kvinnor i hundraårsåldern, tänker att en kärleksjakt också skulle vara förgäves.

”Bara för att vi båda är änkor är ingen av oss är sugna på att finna någon ny heller. Jag får nog isåfall jaga förgäves, för marknaden för giftaslystna 100-åringar är nog rätt liten”, skriver Dagny.

Foto: TT

LÄS MER:

Dagny Carlsson slår tillbaka efter elaka kommentaren

Dagny Carlssons familjelycka – glädjen efter svåra tiden

3 sätt att åldras hälsosamt – som Dagny Carlsson, 108, lever efter

Annons