Dagny Carlsson slår tillbaka efter elaka kommentaren

Effekter en kram har på din kropp
Slå på ljud

På grund av coronapandemin som drog igång i början av året är det många runt om i världen som har drabbats av ensamhet. En stor procent av våra äldre i Sverige har varit tvungna att isolera sig i flera i månader och längtar nu efter att få kunna träffa sina nära och kära som vanligt igen.

En av de som har fått smaka på den långsamma vardagen är den folkkära bloggaren Dagny Carlsson,108, och på hennes blogg har hon under våren varit öppen med hur långtråkigt och ensamt det har känts.

Men i början av september kunde hon äntligen komma med positiva besked – hennes släkt hade varit på besök och hade även fått en nyfödd bebis till familjen.

”Det har hänt trevliga saker i dag. Släkten kom på besök och medförde en välfylld kaffekorg med hembakade goda bullar och dels har släkten utökats med ett nyfött litet flickebarna. Jag skall graulera modern när hon blivit utskriven”, berättar hon.

Hon fortsätter sedan med att berätta att det varit manlig personal som kommit och lagat mat åt henne den dagen, och att hon är mycket nöjd över deras service. Däremot känns det fortfarande ensamt och tråkigt vilket hon skriver om samtidigt som hon också berättar att hennes mormor däremot ofta njöt av att vara själv:

”Det känns lite ensamt och blir tråkigt i det långa loppet.. Jag gnäller inte ofta men ibland behöver man lufta sina känslor. Min mormor var mycket förnöjsam fast hon levde ensam och rätt långt från närmaste.”

Dagny slår tillbaka efter elaka kommentaren

Stämningen i kommentarsfälten på Dagnys blogg brukar mestadels vara positiv och uppmuntrande, men häromveckan fick bloggerskan en minst sagt otrevlig kommentar som hon valde att slå tillbaka mot.

I ett inlägg beskriver Dagny Carlsson hur en anonym person skrivit till henne att hon borde ”lämna jordelivet”, något som hon absolut inte har lust med. Som svar till personen bakom kommentaren skriver hon därför en hälsning direkt i inlägget:

”Till den förmodligen unge man som tyckte att det kunde vara dags att lämna jordelivet så vill jag meddela att jag tänker leva ett tag till antingen han gillar det eller ej. Jag har det faktiskt riktigt bra på gamla dar inga planer på att gå hädan den närmaste tiden.”

Och på Facebook hyllas hon av många för sin styrka och positivitet.

”Fruktansvärt. Tack för att du Dagny är så häftig och håller humöret uppe i dessa tider. All kärlek till dig och många kramar”, skriver en person.

”Du är så bra Dagny! Så bra att du säger ifrån till såna oförskämdheter! Kramar till dig”, skriver en annan.

Av Lovisa Ström
Foto: TT

LÄS MER:

Dagny Carlssons ord om hälsan efter olyckan

3 sätt att åldras hälsosamt – som Dagny Carlsson, 108, lever efter

5 gånger vi älskat Dagny Carlssons frispråkighet lite extra

Utvald läsning