Björn Skifs tuffa kamp: "Blev för mycket"

Björn Skifs om sitt liv

Hälsoverktyg

Stressa mindre
Räkna ut din fettprocent
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja/höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Recept
Veckans meny
Nyhetsbrev

Björn Skifs har varit en självklar del av svensks underhållningsliv så länge många av oss kan minnas. Med låtar som Michelangelo, Det blir alltid värre framåt natten och Hooked on a feeling.

Nu släpper han en självbiografi, Mitt liv som scengångare, där han summerar sin långa karriär. I en intervju med Nyhetsmorgon berättar han att det var bitvis jobbigt att skriva boken, som han gjort tillsammans med biografiskrivaren Petter Karlsson.

– Det har varit en berg- och dalbana förstås. Ibland har det varit riktigt kul, minnena kommer bara farande. Sen ibland känner man det där var ingen rolig period. Det finns ju också. Så som livet är, säger han.

Men självbiografin är inte ett sätt att skryta för artisten.

– I mitt fall är det kul att veta att det blev så mycket gjort.

Björn Skifs tröttnade på karriären i USA: ”Mycket fjäsk”

En markant del av Björn Skifs karriär är den internationella succén med Hooked on a feeling på 70-talet. Men artistens framgångar på andra sidan Atlanten kostade också mycket – han tröttnade på att hans värde bland presspersonerna baserades på huruvida det gick bra för honom och hans låt eller inte.

– Det var så mycket fjäsk. Det blev för mycket till slut. Det blev kväljande. Det var inte på scen, utan runtomkring med marknadsföring. Så länge det gick bra så var man en fin kille, men så fort det svalnade var man inte mycket värd, säger han i Nyhetsmorgon.

Men han har hunnit med mycket annat också – en av hans låtar går till exempel att höra i en porrfilm. Men vilken porrfilm och varför Björn Skifs låt hamnade just där, det vill han inte riktigt gå in på.

– Den hamnade tyvärr i en porrfilm, men det var inte meningen att den låten skulle göra det. Det var en händelsekedja som gjorde att helt plötsligt befann sig den låten i en sån film.

LÄS MER

8 kändisar om sina nära döden-upplevelser

Benjamin Ingrossos erkännande om mötet med Lisa Nilsson i Så mycket bättre

Linda Lindorff berättar om sin okända hudsjukdom

Dela på:

Mer inspirerande innehåll från oss på MåBra: