8 kändisar om sina nära döden-upplevelser

Kändisar som varit nära att dö
Dämpa din oro och ångest - 3 steg
Slå på ljud

Från otäcka trafikolyckor till filminspelningar som gått snett. Här listar vi åtta Hollywoodstjärnor som öppet berättat om när de varit nära att dö:

Emilia Clarke

Skådespelaren Emilia Clarke

Efter inspelningen av den första säsongen av Game of Thrones fick Emilia Clarke artärbråck i hjärnan. Året var 2011 och Emilia opererades direkt. Bara två år senare, 2013, hände samma sak igen – och då trodde Emilia inte att hon skulle överleva.

– Nu har jag svårt att komma ihåg de mörka dagarna i detalj, min hjärna har blockerat de minnena. Men jag kommer ihåg att jag var övertygad om att jag inte skulle överleva, sa hon i en intervju med The New Yorker.

Rachel Bilson

Skådespelaren Rachel Bilson

Som 14-åring var Rachel Bilson med om en trafikolycka som höll på att kosta henne livet. Rachel har beskrivit olyckan som väldigt allvarlig, och förklarat att det var hon, en tjejkompis och två killar som körde fort i en liten bil som sedan krockade med en lastbil.

– De var tvungna att klippa ut oss, och jag låg i koma i några dagar, sa Rachel Bilson i en intervju med Mirror.

Zac Efron

Skådespelaren Zac Efron

Under ett träningspass tillsammans med Hugh Jackman höll det på att gå riktigt illa för Zac Efron. Skådespelarkollegorna var nämligen ute och cyklade när Zac plötsligt hamnade framför en dubbeldäckare – och sladdade in under en buss.

– Jag klarade mig mirakulöst, sa Zac i en intervju med Graham Norton Show.

Amy Schumer

Komikern Amy Schumer

När Amy Schumer var ute och surfade som tonåringen blev hon plötsligt spetsad av fenan på sin surfbräda. Den fastnade i benet, och hon var tvungen att dra ut den själv. Väl på stranden fick hon hjälp av en kille att hålla emot blödningen. I en intervju med Vanity Fair har Amy berättat att hon önskar att hon visste vem den vänliga mannen var, då han faktiskt räddade hennes liv.

Leonardo DiCaprio

Skådespelaren Leonardo DiCaprio

När Leonardo DiCaprio spelade in en filmscen på Galapagosöarna tillsammans med skådespelaren Edward Norton var han nära att råka riktigt illa ut. Kollegorna var nämligen ute och dök när Leonardo DiCaprios syretank plötsligt tog slut.

Till Rolling Stone har Leonardo DiCaprio sagt att Edward Norton räddade hans liv genom att snabbt agera, dela med sig av sitt syre och hjälpa honom upp till ytan.

Isla Fisher

Skådespelaren Isla Fisher

När Isla Fisher spelade in en stuntscen i en vattentank för filmen Now You See Me fastnade hon och höll på att drunkna. Till Chelsea Lately har hon berättat att alla på inspelningen trodde att hon skådespelade, och att hon därför var fast under vattnet i nästan tre minuter.

Sharon Stone

Skådespelaren Sharon Stone

2001 var Sharon Stone nära att dö av en hjärnblödning. I senare intervjuer har skådespelaren berättat att sakerna hon såg och upplevde under den tiden har gjort att hon inte längre är rädd för att dö.

– Det var verkligen en speciell resa, som tog mig till platser bortom denna värld, sa hon i en intervju med Closer Weekly och fortsatte:

– Nu är jag inte rädd för att dö, jag berättar för andra människor att det är en fantastisk sak och att döden är en gåva.

Drew Barrymore

Skådespelaren Drew Barrymore

Under inspelningen av Santa Clarita Diet skulle Drew Barrymore hoppa upp på en mans rygg, men istället ramlade hon ner och skadade huvudet ordentligt. Sjukvårdare tog henne direkt till ett sjukhus där hon fick stanna i två dagar för att undersökas och observeras. Allvarliga hjärnskador kunde till slut uteslutas, och Drew Barrymore klarade sig med en hjärnskakning.

– Det var väldigt allvarligt. Jag har aldrig upplevt något liknade i mitt liv tidigare, sa skådespelaren i en intervju med US Weekly.

Artikelinspiration: Men's Health

Foto: TT

LÄS MER

Här är åldrarna vi krisar lite extra mycket i

11 frågor du ska ställa dig själv innan du dör

5 saker du kan göra för en person i sorg

Utvald läsning