Artisten Molly Hammar ryter ifrån: ”Avdramatisera kvinnokroppen!” 

Slå på ljud

Den 21 augusti postade artisten Molly Hammar, 24, ett bildspel på Instagram där hon testade en rad olika byxor i en provhytt. Hon beskrev hur hon valt butikens största storlek i samtliga byxpar, och att inget av dem passat hennes kropp. 

Inlägget hyllades – men hon fick också motta hatiska kommentarer. Nu ryter Hammar ifrån.

Uppmanades att banta

I det nya inlägget som hon postade på söndagskvällen skriver Molly Hammar:

”Vart FAN ska jag börja? AVDRAMATISERA KVINNOKROPPEN. AVDRAMATISERA ALLA KROPPAR”. 

Hon beskriver hur hennes post från provhytten fått människor att säga saker som ”Gå ner i vikt då”, ”Gå en promenad så ska du se att du får plats i kläderna” och ”Sluta skyll ifrån dig” till henne. Molly frågar sig hur det år 2020 kan vara en rimlig reaktion från människor.

”Jag fucking SKRIKER hur pinsamma kommentarerna är. Vet ni vad det bottenlöst ironiska är med dom? Det är att även om jag tränar varje dag (självklart inget man måste göra men jag mår psykiskt bra av det) och är starkare än literally all of y’all weak haters så: 1. känner vi behovet att kommentera varandras och min kropp. 2. Har vi en sån skev bild av hur en sund kropp ser ut. Hur en kvinna ska se ut. 3. Är vi så sjukt rädda för fett på kroppen??”, skriver Hammar.

Klappar sig på magen: ”Jag är jag”

Till texten har Molly postat ett videoklipp där hon poserar i underkläder. Molly speglar sig framför kameran och klappar på sin mage. 

”Du definieras inte av din vikt. Du definieras inte av hur din kropp ser ut. Vilka injektioner du har gjort eller inte. LASH lift eller inte.  Du är du. Jag är jag. Låt oss se varandra, våran kompetens, hur vi skrattar, hur vi pratar, och inte, INTE våra kroppar”, skriver Molly vidare i inlägget. 

Inlägget har gått ut till Mollys drygt 50 000 följare och i kommentarsfältet kryllar det av hjärt-emojis och heja-rop. Bland de som kommenterat syns artistkollegan Wiktoria Johansson och poddaren Malin Eklund.

Foto: TT

LÄS MER:

13 sätt högt blodsocker kan påverka kroppen på

8 orsaker till att du har ökat i vikt – som INTE beror på mer kroppsfett

Det här avslöjar vilopulsen om din hälsa