Anna Mannhemiers sömnproblem – tröstäter mitt i natten

Anna Mannheimer
Stressad vid läggdags? 7 knep för att lugna hjärnan till sömns
1:04

Efter reklamen: Stressad vid läggdags? 7 knep för att lugna hjärnan till sömns

(1:04)

Slå på ljud

Nattliga mål mat gör att komikern Anna Mannheimer, 59, endast får till fem timmars osammanhängande slummer per natt.

Detta avslöjar hon nu i David Batras, 50, SVT-serie Sov gott där hon försöker få bukt på problemet genom att utsätta sig för hypnos.

– Jag har verkligen varit en super-sovare, jag älskar ju att sova! Det här har bara kommit från ingenstans och jag känner nu att jag bara är vaken och att jag kan vara vaken hela tiden, säger hon i programmet och fortsätter:

– Jag nattäter ju också, jag kan gå upp på morgonen efter se att jag gjort en gåsamiddag! Nej, inte riktigt men nästan, förklarar hon i serien som nu ska lära henne att sova.

Hypnos hjälte inte

Anna Mannheimer menar att det också är dålig mat hon tuggar i sig, och undrar samtidigt om det är kopplat till klimakteriet.

– Då blir jag ju ofta hungrig. Det kan vara så att jag sovit en stund och då vaknar min kropp och säger: ”Nu Anna, nu behöver du onyttig mat”, och då kliver jag upp och tröstäter lite. Jag är ju ensam vaken klockan halv fyra på morgonen. Då kan jag unna mig, tänker hon och radar upp allt göttigt hon äter i natten: briemackor, glassar och choklad.

Till hypnosen ställde hon sig till en början aning frågande, men efter sittningen hoppas hon ändå att det skulle till och få henne att sova en hel natt – utan nattmackor.

Fungerade det?

– Nej!, gör hon klart tre veckor efter hypnosen.

Batras svåra sömnproblem

I Sov gott hjälper David Batra och sömnforskaren Christian Benedict fyra kända svenskar som har sömnproblem. Förutom Anna Mannheimer är författaren Björn Hellberg, influencern Antonija Mandir och före detta elithandbollsspelaren Loui Sand med.

Hanna Hedlund har träffat kärleken igen – efter uppbrottet

Christian Benedict utsätter också programledaren David Batra för olika experiment för att undersöka hur sömnbrist kan påverka hälsan.

Komikern har själv lidit av sömnproblem sedan han var ett barn.

– Jag tror att jag har ärvt det av min pappa. När jag var liten och vaknade på nätterna så var han också uppe och vankade runt. Då förstod jag att det här är nog något som ligger i släkten, säger David Batra till TT.

Foto: TT

Utvald läsning