Film och TVKändisnyheterNyheterPodd

5 saker du inte visste om Petra Mede – barn, partner och Bonusfamiljen

24 aug, 2021 
Petra Mede med en svart skjorta på sig.
Programledaren Petra Mede är aktuell med kommande program “Min historiska pojkvän”, ett folkbildande relationsdrama där hon ska dejta män från olika tidsepoker. Men hur ser det ut i Petra Medes privatliv? Här är fem saker du definitivt vill veta om programledaren.
Annons
Så blir kommande säsong av BonusfamiljenBrand logo
Så blir kommande säsong av Bonusfamiljen

Petra Mede blev först känd för svenska folket som komiker och har medverkat i flera humorprogram som Morgonsoffan, Parlamentet och Hjälp!. Hon har även gjort flera stora programledarjobb, bland annat för det hyllade underhållningsprogrammet Let´s Dance och nu i Min historiska pojkvän.

På Petras Instagram får hennes följare en inblick i hur det kan se ut bakom kulisserna på jobben och nyfikenheten på profilen är minst sagt stor. MåBra hjälper till att stilla din nyfikenhet.

1. Därför hoppade Petra Mede av Bonusfamiljen

Petra Mede har gjort sig populär som Katja i serien Bonusfamiljen. Nu börjar säsong 4 av serien men ingen Petra kommer att synas i rutan. Istället kommer skådespelaren Emma Peters spela rollen som Katja.

Annons

Anledningen är att Petra tyvärr drabbades av corona när serien spelades in, det bekräftade profilen i slutet av 2020.
“Jag drabbades för två veckor sedan av covid-19. Det har fått mig att inse allvaret i denna pandemin. Nu är det hälsan som är prioritet ett. På grund av detta är jag tvungen att hoppa av Bonusfamiljen.”, skrev hon då i ett pressmeddelande.

2. Petra Mede är ensamstående förälder

Visste du att profilen sedan många år tillbaka är ensamstående förälder till sitt barn Adeline, 8? Petra fick dottern Adeline som 43-åring tillsammans med sitt ex Mattias Günther.

Paret separerade två år efter att dottern föddes och sedan dess har Petra varit ensamstående mamma.
– Jag älskar att vara mamma. Jag visste inte att det var så roligt. Det njuter jag av i fulla drag. Min dotter har en stor familj och alla bor i Bromma så det går jättebra, har Petra tidigare sagt till Hänt.

3. Petra Mede är över medellängd

Petra Mede är längre än man kanske kan tro, hela 176 centimeter mäter stjärnan. Det är en bra bit över medellängden på svenska kvinnor idag som är nästan 167 centimeter, det visar siffror från 2013.

Annons

4. Petra Mede har dansat bakom Céline Dion

Petra Mede har gått på Balettakademien och tanken var att satsa på en karriär som balettdansös. På grund av en ryggskada var Petra dock tvungen att avbryta sin dröm redan som 20-åring och blev sjukskriven under många år framöver.

Före kraschen hann hon flytta till Paris och sjöng och dansade bland annat bakom sångerskan Céline Dion.

5. Det här Petra Medes partner

Petra Mede är privat med sitt kärleksliv och att veta hennes relationsstatus är inte alltid helt lätt. I våras gjorde hon dock ett undantag när hon i Let´s Dance uttalade att det fanns någon speciell, detta i ett samtal med Suzanne Axell.
– Du vet, min kille han kallar mig för blodigel. Så det där ska man bara ta som en komplimang, sa Petra då till Hänt.

Petra avslöjade aldrig vem hennes kille var men nu verkar det ha tagit slut med kärleken. I en intervju med Aftonbladet nyligen sa hon att hon inte har tid att dejta just nu men att programmet Min historiska pojkvän har gett henne hopp inför framtiden.
– På det privata planet så gav det mig hopp för att privat är ju alla de här skådespelarna så trevliga och underbara. Det är bara när de spelar sina roller som de är hopplösa, sa Petra Mede.

Foto: TT

Annons