Film och TVKändisnyheterNyheterPodd

Adam Alsings fru Anette om sorgen: Måste lära mig leva med den

15 apr, 2021 
adam alsing och fru anette
Ett år efter att programledaren Adam Alsing gick bort i covid-19 skriver hans fru Anette ett öppet brev om sorgen och saknaden efter sin man. Där uppmanar hon också andra till att följa restriktionerna. "Ni vill inte vara med om det jag har varit med om", skriver hon.
Annons
Till minne av Adam AlsingBrand logo
Till minne av Adam Alsing

Det är ett år sedan programledaren Adam Alsing gick bort, bara 51 år. Adams fru Anette Alsing skriver nu ett öppet brev om saknaden efter sin man, på Stiftelsen Adam Alsings minne.

"Ett år som vänt upp och ner på hela världen"

”Det har nu gått ett år sedan pandemin bröt ut. Alla har åsikter om vad som kunde gjorts bättre. Men för mig är det ett annat år som gått. Ett år som vänt upp och ner på hela världen – för mig, våra barn, svärföräldrar, syskon och all övrig familj”, inleder Anette brevet med.

Hon beskriver också dagen då beskedet kom. När sjukhuset ringde för att säga att de borde komma in. Hur det i kroppen känns lika starkt nu som då, när hon tänker tillbaka på det.

Adam Alsing gick bort i covid-19 i april 2020

Det var den 15 april 2020 som Adam Alsing gick bort i covid-19. För många blev coronapandemin allvarligare det här datumet. Adam Alsing var någon många kände till och kunde relatera till.

Annons

Kändisar uttryckte sin sorg offentligt. Anette beskriver det som att även hennes sorg blev offentlig.

”Fast ingen utom vi, de allra närmaste, hade en aning om hur det verkligen kändes.”, skriver Anette som även uttrycker sin tacksamhet att så många hörde av sig.

anette och adam alsing
Anette och Adam Alsing.

Svårt att förstå att inte fler tar coronapandemin på allvar

Ett år senare har Anette Alsing svårt att förstå personer som inta kan se allvaret med coronaviruset. Trots rapporteringar om döda och sjuka runt om i både Sverige och världen. Trots att så många drabbats av förluster i sina familjer. Och blivit långtidssjuka.

”För mig vill det här året inte ta slut. Sorgen fortsätter och jag måste lära mig leva med den”, skriver Anette Alsing, som också uppmanar andra till att fortsätta lyssna på de restriktioner som ges.

Att inte ge upp.

”Ni vill inte vara med om det som jag varit med om. Att mista sin make, bästa vän, älskade, den bästa pappan man kan tänka sig.”

Foto: TT

Annons