Tommy Nilsson om nykterheten: "Förändrade mitt liv"

21 feb, 2017 
AvHelena Sjögren
Tommy Nilsson om nykterheten
För sju år sedan slutade artisten Tommy Nilsson dricka alkohol. I "Parneviks" pratar han om resan för att må bättre men också sanningen bakom reklamkuppen med chokladjätten Marabou.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons

Familjen Parnevik öppnar dörrarna till hemmet i Florida. Det är Thanksgiving och hela klanen bestående av Jesper och Mia Parnevik samt barnen Peg, Penny, Philippa och Phoenix är samlade.

Den här gången är det skådespelaren Eva Röse, artisten Tommy Nilsson och skådespelaren Ellen Bergström som hälsar på. Eva Röse har dessutom med sig sin tio veckor gamla bebis Franke Boy.

Under en middag berättar Tommy Nilsson vad som verkligen låg bakom den uppmärksammade reklamkuppen med chokladjätten Marabou 2013.

– En reklambyrå ringde upp mig och frågade om jag skulle kunna tänka mig att göra reklam för Marabou-choklad, Marabou Black som det är lakrits i. Sedan på allvar frågar de mig om jag skulle kunna tänka dig att byta namn till artisten Black? Det var så dåligt, på riktigt dåligt, så jag var tvungen att göra det, säger han i ”Parneviks”.

Läs också: Karin Adelsköld om utmattningen: ”Jag har jättejättelångt kvar”

Annons

”Fullt på nätet”

Artisten berättar vidare hur det klockan 09 en morgon gick ut ett pressmeddelande. Där förklarade Tommy Nilsson att han tänkte omfamna en mörkare del av sig själv och göra en annan typ av musik. I pressmeddelandet meddelade han också att han skulle byta namn till artisten Black.

Tommy Nilsson säger att han inte alls förväntade sig något större genomslag.

– Tio minuter senare var det full på nätet. Nu har det brunnit i huvudet på Tommy Nilsson. Men det här var så smart upplagt att redan månader innan började jag Twittra att jag var trött på mitt namn. Efter 24 timmar är det sådant drag på nätet och telefonen, säger Tommy Nilsson i TV3-programmet.

Läs också: Alexandra Rapaport om sorgen efter brorsdotterns död

Klockan nio morgonen därpå avslöjades allt i musikvideon ”Shoot the Devil”.

Eva Röse säger i programmet att hon mycket väl kommer ihåg händelsen.

– Jag minns att jag tänkte: Nu har topplocket gått. När jag sedan förstod att det var ett skämt så tyckte jag att han var snäppet skönare än vad jag tyckt dagen innan. Det krävs en del självinsikt och humor för att göra en sådan grej, säger Eva Röse.

Annons

Slutade dricka

I programmet berättar Tommy Nilsson också om valet att sluta dricka. Han säger att beslutet fått honom att bli en annan och mindre egotrippad person.

– För sju år sedan slutade jag dricka. Det förändrade mitt liv eftersom jag drack alldeles för mycket. Men så startade det någons slags resa för att må bättre och för att jag har fem barn som behöver mig. Man kommer på saker med livet. Saker som är viktigt och inte viktigt.

Läs också: Sofia Ledarp: ”Mitt liv var en fasad”

Parneviks sänds tisdag den 21 februari klockan 20 i TV3.

Här kan du se Tommy Nilsson avslöja reklamkuppen:

 

Gustav Skarsgård

Gustaf Skarsgård om nyktrare livet: ”Gick mammas kurs”

Läs också: Gustaf Skarsgård om nyktrare livet: ”Gick mammas kurs”

Få MåBra:s populära nyhetsbrev!

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste hälsonyheterna och får mängder av kost-, träningstips och annan inspirerande läsning. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

 

 

Annons