Gustaf Skarsgård om nyktrare livet: "Jag gick mammas kurs"

Klanen Skarsgård är full med barn som gått i pappa Stellans spår och blivit firade skådespelare. Men när sonen Gustaf gästar Skavlan handlar det bland annat om hur mamma My fick honom att tänka nyktrare.

– Jag gick hennes kurs, det fick alla vi barn göra, säger han i programmet.

– Då tänkte jag ”vänta nu, det har inte gått en månad utan att jag varit full sedan jag var tolv, slog det mig. Och då var jag 30 någonting”.

Läs också: Ranelid kärlekshyllar hustrun Margaretha

Festade hårt

Gustaf Skarsgård, 36 har, precis som syskonen Alexander och Bill, blivit skådespelare som sin pappa Stellan. Han har bland annat synts i TV-serien Vikings och i filmerna Ondskan och Kon-Tiki. I tidigare intervjuer har Gustaf Skarsgård berättat om sitt obekymrade festande under uppväxten och upp i vuxen ålder.

– Jag började röka när jag var 10, supa när jag var 12, röka weed när jag var 16 och ta kokain och ecstasy när jag var 19, berättade han för Café 2014.

– Jag har festat sen dess. Att jag aldrig trillat dit ordentligt beror på att det finns en sak som är så otroligt viktig för mig: mitt skådespeleri. Och det har jag aldrig kompromissat med.

I dag lever skådespelaren ett nyktrare liv. I Skavlan berättar Gustaf Skarsgård att brytpunkten kom när han gick en kurs hos sin mamma My, läkare, nykter alkoholist och alkoholterapeut.

Läs också: Trebarnspappan Tim dog av vanlig penicillinkur

Fick en tankeställare

My Skarsgård har tidigare berättat att hon velat att barnen ska gå kursen av flera anledningar. Dels för att barnen som är skådespelare rör sig i miljöer där det finns mycket alkohol och dels därför att barn till missbrukare har lättare att trilla dit än andra.

– Som mamma spelar det ingen roll vad jag säger och därför är det underbart att de nu har fått rena fakta, har My Skarsgård berättat för Hemmets.

Helgkursen hos mamma tog skruv.

– Då fick jag mig en tankeställare, berättar Gustaf Skarsgård i programmet.

Kursen innebar att han insåg att det var dags för en kursändring. Tillfället passade bra eftersom han skulle jobba med den norska filmen Kon-Tiki under en tid.

– Så jag tänkte jag kör lite yoga, mediterar och är nykter under den här perioden för att prova på hur det är att må bra. Och det var rätt häftigt.

 

Sofia Ledarp: Mitt liv var en fasad

Läs också: Sofia Ledarp: Mitt liv var en fasad

 

 

Utvald läsning