Småbarnsmamman Natalie planerar bröllop och sin begravning samtidigt

1:00

Efter reklamen: 7 saker du kan göra för att förebygga cancer

(1:00)

29-åriga Natalie Sanders har ett vanligt liv som småbarnsförälder i Skottland – hon och fästmannen Idrees Mohammad, 24, uppfostrar sonen Zeke, 3, tillsammans, och planerar sitt drömbröllop.

Men det som skulle vara den bästa tiden i Natalies liv, ser också ut att bli hennes sista. Samtidigt som hon gör allt för att få till det perfekta bröllopet, så har hon också börjat planera sin egen begravningsceremoni. 29-åriga småbarnsmamman är nämligen obotligt sjuk i bröstcancer, och vet att hon kommer dö.

10 tidiga och ovanliga symtom som kan vara cancer

– Jag är upptagen med att fixa mitt drömbröllop, men jag planerar också min egen begravningsceremoni. Allt hade gått så bra för mig tills jag fick veta att jag hade bröstcancer för 18 månader sedan, berättar hon i en artikel i The Mirror.

Smärtan i bröstet visade sig vara det värsta – cancer

Det var när parets son Zeke hade hunnit fylla två år, som Natalie först märkte av en smärta i sitt ena bröst, och trodde att hon hade fått en inflammerad cysta, kanske efter att ha ammat sonen. Läkaren tog blodprover som inte visade att något var fel, men smärtan blev allt värre, och till slut gjordes en mammografi och biopsi på bröstet.

Det var bröstcancer.

– Det kändes overkligt, som om det hände någon annan, när läkaren berättade att jag hade trippelnegativ bröstcancer, den mest aggressiva typen, berättar hon.

Natalie fick operera bort tumören och genomgå cellgiftsbehandling, men på grund av coronapandemin ställdes operationen för att ta bort Natalies bröst in. Trots den tuffa kampen var hon hoppfull om att hålla sig frisk efter det, och när Idrees friade till henne bestämde de sig för att spara ihop pengar till ett större bröllop om några år.

Socialminister Lena Hallengren drabbad av bröstcancer – egna orden om behandlingen

Men i september hade hon ont i bröstet igen, och fick det värsta beskedet – cancern var obotlig och långt framskriden.

– Jag fick veta att jag hade mellan sex och tolv månader att leva. Allt jag kunde tänka var att min son inte kommer ha en mamma som ser efter honom. Att berätta för mina vänner och familj var så svårt.

Familjen får hjälp med bröllopsplanerna

Nu får familjen hjälp av välgörenhetsorganisationen Wedding wish makers att få till ett drömbröllop innan det är för sent, men det är med bitterljuva känslor som Natalie gör sig redo för bröllopet.

– Det är så sorgligt att tänka att mina nära och kära som kommer dansa på mitt bröllop kommer bära svart bara ett kort tag senare.