Paolo Roberto om svåra skoltiden: "Hatade varje sekund"

14 jul, 2017 
Vi är vana att se Paolo Roberto som en glad, stark och kaxig kille i tv-rutan. Men i sina unga år hade han det svårt i skolan. "Killar som du hamnar alltid i fängelse", sade hans rektor till honom en gång. Nu har han visat rektorn fel.
Annons

I ett starkt inlägg på sin Facebook-sida skriver den före detta boxaren, programledaren och kocken Paolo Roberto om sin svåra tid under skolåren.

TV4-profilen hade extra utmaningar i skolan på grund av sin dyslexi, och samtidigt var han ett barn med mycket energi som ville ut, skriver han.

”Killar som du hamnar alltid i fängelse”, var de sista orden han hörde innan hans dåvarande rektor kastade ut honom ur skolan.

Läs också: Jägarvila med Paolo Roberto

Han skriver att han hatade varje sekund han var tvungen att spendera i plugget. ”Skolan fick mig att känna mig dålig, dum och misslyckad…”. Idag har han dock visat rektorn och sina lärare att de hade fel om honom. Man kan kanske säga att han har fått sin revansch.

”Men jag sitter inte i fängelse! I januari öppnar jag min fjärde resturang, äger redan ett hotell, skrivit tio böcker, är Sveriges största producent av kvalitetspasta och så jobbar jag på tv”, skriver han vidare i inlägget.

Annons

Enligt Paolo Roberto var han inte en dålig pojke – bara dålig på att gå i skolan. Efter ett antal mycket skakiga och trassliga ungdomsår fick han rätsida på sitt liv, mycket tack vare kampsporterna taekwondo och kickboxning. Nyckeln till sina framgångar säger Paolo är att han aldrig låtit det förflutna definiera vem han är idag.

Läs också: Caroline Giertz: Min energi var adhd!

”Din historia är relativt ointressant, det är framtiden som är viktig”, skriver han.

Han skriver att han ofta får höra om barn som har fantastiska förutsättningar – men som blir nedtryckta av skolans krav och ramar.

”Så till er vill jag säga att dina myror i brallan är inte ADHD utan energi som kommer gör att du kan jobba hårdare än alla andra, dina dyslexi är inte ett handikapp utan kamouflerad kreativitet och till skolan vill säga SKÄRP till er!”, så avslutar Paolo Roberto inlägget.

 

Testa dig själv: Har du vuxen-ADHD?

Läs också: Testa dig själv: Har du vuxen-ADHD?

 

Få MåBra:s populära nyhetsbrev!

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste hälsonyheterna och får mängder av kost-, träningstips och annan inspirerande läsning. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

 

Annons