Louise hade högt tempo och låg självkänsla – nu är det tvärtom

21 okt, 2022 
AvMargaretha Eldh
AvUlrika Hermansson
Louise Strömberg
Det finns många vägar till att må bra. För Louise Strömberg så var det yogan och den antiinflammatoriska kosten som hjälpte henne. Här berättar hon mer.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons

Louise Strömberg, idag 31 år, levde livet i för högt tempo. Hon hade låg självkänsla och levde en ohälsosam livsstil. En dag blev hon dessutom riktigt dålig.

– För tio år sedan blev jag otroligt sjuk i min sköldkörtel, successivt utvecklades det till en depression. Efter två års ohälsa var jag på botten, både fysiskt och mentalt. Jag åt över tjugo mediciner, och hade varken livskvalitet eller livslust.

Se också: 5 tecken på problem i sköldkörteln

5 tecken på problem i sköldkörtelnBrand logo
5 tecken på problem i sköldkörteln

Började med yoga och antiinflammatorisk kost

Louise beskriver den här perioden som väldigt mörk. Men så småningom hittade hon kraft att aktivt att jobba med relationen till sig själv.

– Jag blev medveten om hur min livsstil påverkade min hälsa, började ta ansvar för att forma det liv jag behövde leva för att må bra och la tid på att stärka relationen till mig själv. Det blev avgörande för att genomföra de förändringarna min kropp behövde för att också fysiskt må bättre.

Annons

Hon ändrade en hel del i hur hon levde sitt liv.

– Två av livsstilsförändringarna jag gjorde var att äta antiinflammatorisk kost och att börja med yoga. Det stöttade nervsystemet och gjorde att stressen minskade och att kroppen kunde återhämta sig.

Kunde halvera sin medicindos

För Louise gjorde det stor skillnad i hennes mående.

– Dessa två delar gjorde att mina värden förbättrades på ett otroligt sätt och jag kunde sluta äta flera av mina mediciner.

Men inte alla. Då hon var sjuk togs sköldkörteln bort och hon kommer att behöva äta medicin resten av livet.

– Jag behöver äta en medicin som ersätter hormonet som sköldkörteln annars skapar, men även den medicinen kunde jag mer än halvera i dos efter mina livsändringar.

Skrev en bok om self love

Idag hjälper Louise Strömberg andra hitta sin inre hälsa så gott hon kan genom att vara self love-coach. Hon skriver böcker i ämnet, senaste boken heter Self love: Hur du läker, stärker & utvecklar relationen till dig själv. Hon brinner för att guida andra att också leva helhjärtat.

– Idag mår jag fantastiskt bra, min kropp är stark och jag trivs oerhört bra i och med mig själv. Mitt liv är helt förändrat till det bättre.

Om antiinflammatorisk kost

Om vi till exempel äter ohälsosamt, stressar, eller är överviktiga så kan ­kronisk inflammation uppstå i kroppen. Om det finns livsmedel som kan sänka inflammationer är forskare oense kring. Men en del äter antiinflammatorisk kost för att undvika kronisk inflammation. En variant är medelhavskost. Då äter man till exempel mycket av grönsaker, fisk, bär samt olivolja och undviker till exempel transfetter och socker.

Foto: Karin Johansson

Annons