Vässa din self love – så blir du snällare mot dig själv

Louise Strömberg
8 Enkla saker som boostar din självkänsla
0:57

Efter reklamen: 8 Enkla saker som boostar din självkänsla

(0:57)

Vilken typ av liv du än vill skapa och hur du än vill leva så börjar allt i din hjärna, säger Louise Strömberg, Self Love-coach, yogalärare och hälsoinspiratör.

– Vi måste komma bort från fokuset på den perfekta kroppen och prestationskrav, där vi ständigt jämför oss med andra – och istället fokusera på det som stärker och utvecklar relationen med oss själva och de möjligheter och den potential vi har, säger hon.

Louise Strömberg har skrivit boken Self Love

Louise har skrivit boken Self Love för att dela med sig av moderna metoder och kraftfulla verktyg som hon hittat på sin egen resa till ett kärleksfullt mindset.

– Jag har själv kämpat med perfektionism och drivit mig själv så hårt att jag till slut blev svårt sjuk. Jag led av grav sköldkörtelsjukdom och självmordstankar och ville till slut inte leva längre. Jag började i terapi och förstod att min livsstil och destruktiva relation med mig själv var den stora boven. Därför har jag intresserat mig för kraftfulla metoder för att må bra.

Hon fortsätter:

– Det är ingen quick fix men handlar om att ändra mindset. När du verkligen bryr dig om och älskar dig själv kan du göra val som du mår bra av. Då drivs du av längtan och lust.

Forskning visar hur bra vi mår när vi är snälla mot oss själva. Positiva mentala tillstånd som medkänsla med andra och sig själv, och tacksamhet, minskar stress, ökar vårt välbefinnande och kan läka ångest och depression.

– Du ska leva med dig själv hela livet och det bästa du kan göra är att verkligen lära känna dig själv och bli din egen bästa vän, säger Louise.

Så ändrar du mindset

Enkelt förklarat handlar en inre hälsoförändring om att ändra mindset!

– Mycket handlar om hur du tänker och att vara medveten om vad som driver dig. Är det yttre ideal om hur du ska vara och se ut eller drivs du av lust och längtan som kommer inifrån dig själv?

Enligt Louise är “good enough” ett sunt ideal, du är bra nog.

– Du behöver inte vara perfekt, det räcker med good enough. Du måste hitta ett nytt sätt att tänka, sluta ställa orimliga krav på dig själv eller oroa dig över att inte vara en tillräckligt bra mamma eller duktig på jobbet.

Den inre hälsoresan handlar även om kroppskärlek, tacksamhetsövningar och att utforska sin sexuella kraft, samt att se över hur du mår av dina relationer, ger de eller tar de energi? Kanske attrahera nya vänner som ger den energi du behöver.

Börja med att utforska din kropp. Vad händer om du boostar din kropp med så mycket näring du kan? Tänk mer på hur kroppen känns och mår när du äter bra, tränar och har sex, säger Louise.

– Mitt tips är att fokusera på alla bra vanor och rutiner du kan lägga till istället för förbud och allt du inte får göra. Uppskatta alla grönsaker du kan lägga till på tallriken, alla bra minuter du får till med träning och yoga. Det brukar bli mer hållbart i längden.

Foto: TT

Redaktionens tips
10 tips som stärker och boostar din självkänsla
Kristin Kaspersens tips för mer självkänsla: ”Börja med att …”
Magriffe planerade sitt självmord: ”Familjen skulle få det bättre utan mig”