Schylströms budskap i Mellolåten – familjens stöd

Axel Schylström, 29, är dubbelaktuell i Melodifestivalen som artist med låten Gorgeous som tävlar nu på lördag, men också som låtskrivare till Theoz bidrag Mer av dig, som har gått vidare till semifinalen.

Så gick det sen för vinnarna vi minns i Idol
0:59

Efter reklamen: Så gick det sen för vinnarna vi minns i Idol

(0:59)

Slå på ljud

Det hektiska dagar för artisten men ”allt är under kontroll”, säger han till MåBra.

– Allt fokus ligger på att jag ska göra bra ifrån mig på scenen. Det är där jag lägger alla mina ägg och jag har inte riktigt blivit nervös än, säger han och skrattar.

Axel Schylström i randig kostym

Axel Schylström tävlar med bidraget Gorgeous som handlar om självacceptans.
Foto: Peter Englund.

Bidraget beskriver artisten som någonting helt annat från det han tidigare gjort. Förutom att han nu sjunger på engelska är det hundra procent fokus på att nå ut med sitt budskap – inte att det ska bli en hit, förklarar han.

– Låten handlar om att man ska bli vän med sig själv och inte vara så hård mot sig själv, och att försonas med sin spegelbild.

– Jag vill att min musik ska vara en inspirerande, en tröstande hand på axeln. Jag vill att den ska tala, jag vill att den ska hjälpa folk, säger han och uppmanar publiken att lyssna ordentligt på texten.

Axel Schylström om att ha blivit pappa: ”All oro är redan borta”

Det här är Axel Schylström

Gör: Slog igenom i Idol 2015. Tävlade i Melodifestivalen 2017 med bidraget När ingen ser, skrev även Theoz bidrag Som du vill ifjol.
Från:
Norrköping.
Bor: Stockholm.
Ålder: 30 år.
Familj: Sambon Malin Halvardsson och dottern.
Aktuell: Melodifestivalen 2023 som artist med Gorgeous och låtskrivare till Theoz Mer av dig. Även med showen Aldrig ensam i vår ihop med vännen Charlie Eriksson.

Axel Schylström fick ärr för livet efter olyckan

Det var 2012, när Axel var 19 år gammal, som han råkade ut för en olycka. Han hade klättrat upp på ett tåg och fick 16 000 volt genom kroppen. I flera månader kämpade Axel för sitt liv på sjukhus, och han har genomgått mer än 50 operationer. I dag är artisten en av de värst brännskadade överlevarna i Sverige någonsin.

På frågan om låten även riktar sig till honom själv svarar han:

– Indirekt blir det så. Det ger mig verkligen tillfredsställelse att ha möjlighet att ta upp såna här ämnen genom de ärr jag har, att beröra ämnen som är väldigt svåra att nå fram med. Jag ser det som en fördel, och försöker använda det till min fördel och andras fördel.

Melodifestivalen 2023: Artisterna och datumen du inte ska missa

Fyller 30 år – firar med familjen på plats i Malmö

Axel Schylström och flickvännen Malin Halvardsson

Axel Schylström och Malin Halvardsson har varit tillsammans sedan många år och träffades när de pluggade i Linköping.
Karin Törnblom/TT.

Det är mycket som har hänt i Axel Schylströms liv det senaste året. I juli 2022 blev han och flickvännen Malin Halvardsson föräldrar för första gången till en liten dotter.

På lördag kommer Malin och lilla dottern kommer att befinna sig på plats i Malmö för att stötta och heja, berättar Axel.

– Men den lilla får inte vara med i arenan sen när jag tävlar.

Framför allt kommer familjen för att fira artisten som fyller 30 år på fredagen. Och födelsedagen firas som sig bör med ett hejdundrande genrep inför publik.

– Det är en ganska köttig dag. Men det är ju få människor som får sjunga inför ett fullsatt Malmö Arena.

Axel Schylström om att ha blivit pappa: ”All oro är redan borta”

Framtidsplanerna med familjen – flyttar till större

En bild på Axel som sover med sin nyfödda dotter på bröstet fick närmare 1,3 miljoner likes på Instagram – det blev den mest gillade svenska bilden på Instagram 2022.

Sedan artisten blev pappa har livet bestått av föreläsande, musikskapande och blöjbyten. Och till våren flyttar familjen äntligen till ett större hem.

– Vår lägenhet vi har nu krymper i takt med att vår dotter växer. Vi har också haft dåliga förutsättningar för vi bor högst upp och vi har ingen hiss, så vi har konkat den där vagnen upp och ner. Så jag har kommit hem svettig i säkert ett halvårs tid.

Och kanske blir även familjen större i framtiden.

– Det lär absolut bli fler barn, men inte än, säger Axel och skrattar.

5 oförglömliga minnen från Melodifestivalen genom åren
1:06

Efter reklamen: 5 oförglömliga minnen från Melodifestivalen genom åren

(1:06)

Slå på ljud

Utvald läsning