Axel Schylström om bebislyckan: ”Aldrig varit så bekymmerslös”

08 jul, 2022 UPPDATERAD 18 dec, 2022
Axel Schylström och Malin Halvardsson med nyfödda dottern.
Axel Schylström och Malin Halvardsson har fått en liten dotter. För MåBra beskriver den nyblivne pappan hur overkligt alltihop känns.
– Jag går runt och är förundrad över hur mycket jag älskar henne.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons

Axel Schylström, 29, är bland annat känd för sin medverkan i Idol 2015 och i Melodifestivalen 2017 med låten När ingen ser. 2022 var han aktuell där men som låtskrivare med Theoz bidrag Som du vill. Nästa mello – nu i 2023 är han aktuell igen i dubbel bemärkelse. Både som artist och låtskrivare.

Han har också skrivit en självbiografi och håller föreläsningar om erfarenheterna efter den hemska olyckan, då han klättrade upp på ett tåg som 19-åring, som brännskadade honom svårt 2012.

Vägen tillbaka har varit lång, både fysiskt och psykiskt. Men hela tiden har han varit fast besluten att ta sig tillbaka, så det har han gjort.

Se också: Se de 9 mest spelade låtarna i Sverige 2022

Se de 9 mest spelade låtarna i Sverige 2022Brand logo
Se de 9 mest spelade låtarna i Sverige 2022

Känner sig nykära även en vecka senare

I februari i år delade Axel Schylström med sig av den glada nyheten om att han och flickvännen Malin Halvardsson väntade barn och nu är den redan så älskade dottern här.

Annons

– Vi mår fantastiskt bra allihop. Fortfarande väldigt nykära så här en vecka in, skriver Axel Schylström i ett meddelande till MåBra.

"Wow, vilken upplevelse!"

Han beskriver att det var svårt att föreställa sig hur förlossningen skulle kännas och vara på förhand. Särskilt då det var första barnet för dem båda.

– Jag hade nog knappt tänkt på hur det skulle vara, bara funderat på var vi skulle parkera bilen, vad vi skulle packa och så vidare. Så allting hände helt utan att vi hade byggt upp massa förväntningar. Och wow vilken upplevelse! Något man kommer bära med sig för alltid, skriver Axel Schylström.

Har aldrig varit så bekymmerslös

Under graviditeten kunde Axel Schylström, precis som vilken förälder som helst, känna en viss oro över hur allting skulle bli. Men den släppte på momangen när dottern kom till världen.

Annons

– Jag oroade mig mycket för administrativa saker på förhand: om vi var redo, var vi ska bo i framtiden och så vidare. Men all sådan oro är redan borta, skriver Axel.

Just nu är det nästan bara ren och skär bebislycka han känner.

– Just nu är allting fortfarande ganska overkligt. Har svårt att förstå att hon är min dotter. Men jag går också runt och är förundrad över hur mycket jag älskar henne. Jag har aldrig varit så bekymmerslös och lycklig.

Längtan efter barn har funnits länge

Axel Schylström och Malin Halvardsson har varit ett par i flera år. De fann kärleken i varandra när de pluggade på samma universitet. Redan 2017 berättade Axel Schylström för Hänt att det fanns en längtan efter barn men att paret ville vänta. Och nu har de alltså fått en dotter.

Annons

På frågan om de i dag önskar fler barn svarar Axel Schylström såhär:

– Jag tror att vi vill ha fler barn, ja. Men vi tar en sak i taget. Just nu är jag bara taggad på att se denna lilla tjej växa.

Uppdatering 15 dec 2022:

Störst på Instagram 2022

Nyligen presenterade SVT vilka tio instagram-inlägg som fått flest likes under året. Där ligger Axel Schylströms bild tillsammans med dottern på en överlägsen första plats – med nästan dubbelt så många som Edvin Rydings outfit-bild som hamnar på en andra plats. Som svar på frågan varför han tror att det är så, sa han tidigare i SVT:s Morgonstudion:

– Jag tror det är äktheten i bilden. Att det är ett vardagsögonblick. Kontrasten mellan att jag visar mina ärr och brännskador och att det ligger en liten dotter på mig som är så ung och oförstörd.

Axel Schylström om sina ärr

Vidare berättar Axel att han fått mycket kärlek för att han vågar visa upp sina ärr, och att det är därför han vågat vara så transparent med dem.

– Det tröstar på ett sätt. Det tar upp skönhetsideal och kroppskomplex utan att man behöver säga det rakt ut. Jag bara visar mina ärr mycket.

Se fina bilden här:

Källa: Instagram/SVT Morgonstudion
Foto: Instagram, TT

Annons