Amanda Krimi från Biggest loser: "Vi väntar barn!"

09 dec, 2020 
AvHanna Carlsson
Amanda Krimi gick ner 60 kilo – nu är hon gravid

Amanda Krimi sökte till årets säsong av Biggest loser med drömmen om att bli av med övervikten som hindrade henne från att kunna få barn. På fem månader gick hon ner 60 kilo och var nära att vinna programmets hemmapris. Men den riktiga vinsten kom först efter inspelningen!

Annons
Allt du vill veta om tränaren Pischa Strindstedt i Biggest loserBrand logo
Allt du vill veta om tränaren Pischa Strindstedt i Biggest loser

Många kanske känner igen Amanda Krimi från årets säsong av Biggest loser. Undersköterskan från Visby berättade tidigt i programmet att anledningen till att hon var där var för att få en hälsosammare livsstil och att öka sina chanser att bilda familj. En dröm hon och hennes man kämpat med i många år. MåBra fick en pratstund med deltagaren – som också kom snubblande nära både en finalplats och en vinst av programmets hemmapris.

Gick ner 60 kilo på fem månader

När Amanda Krimi vägdes in på inspelningen av Biggest loser stannande vågen på 155,2 kilo, en siffra hon inte ville se igen. Efter fem månader av hårt slit och en helt förändrad livsstil var det äntligen dags för final – och en chans att vinna det åtråvärda hemmapriset. Resultatet vittnade om en fokuserad och målinriktad Amanda – hon hade nämligen gått ner drygt 60 kilo och hade nu en vikt på 94,9 kilo. Det gav henne en hedrade andraplats i programmets hemmatävling.

Annons

Du kom nästan till final på slottet och var dessutom snubblande nära att ta hem hemmapriset. Hur kändes det?

– Jag föll ju på målsnöret två gånger kan man säga. Dels genom att bli slagen av Petra om sista finalplatsen och sedan genom att Simon vann över mig i hemmafinalen. Jag var båda gångerna så himla nöjd med min egen prestation samtidigt som både Petra och Simon var så värdiga vinnare, så det kändes helt okej.

Vad skulle du säga är den största skillnaden mellan livet före och efter programmet?

– Den största skillnaden är att rörelse är en naturlig och glädjefylld del av mitt liv nu. Jag älskar att träna och saknar just nu att få träna hårt och lyfta tungt. Det är också en stor skillnad i mitt mentala mående, som är mycket bättre och starkare nu, och det påverkar min vardag varje dag.

Amanda berättar vidare att hennes resa i Biggest loser har gett henne en starkare tro på sig själv och att hon nu vet att hon kommer kunna tackla de utmaningar hon ställs inför.

Annons

– Samtidigt fick jag en insikt i att min prestation är min och inte behöver jämföras med andras hela tiden, man kan bara utgå från sig själv och prestera därefter. Och man är inte sin prestation!

Amanda Krimi väntar sitt första barn

Men hennes resa gjorde inte bara att hon växte som person – den förde även med sig en ny efterlängtad utmaning. I början av året spelades finalen av programmet in och några månader senare visade graviditetstestet ett positivt resultat.

När kände du på dig att du var gravid?

– Det var i början av juni som jag började tycka att jag mådde konstigt. Då jag har PCOS (Polycystiskt ovariesyndrom), och på grund av den inte har regelbunden menstruation så funkar det inte riktigt att enbart ha koll på om jag var sen eller ej. Det var faktiskt min kompis som sa ifrån ”Du är ju gravid! Ta ett test bara”. Jag drog mig dock lite för det då jag tagit så många tester under åren och alltid fått mina förhoppningar grusade. Så jag var så van vid att jag bara inbillade mig. Men så tog jag ändå ett test jag hade hemma.

Annons

Hur gick tankarna när du fick reda på att du var gravid?

– När jag såg att testet var positivt så trodde jag inte riktigt på det. Jag hade faktiskt två tester hemma så jag tog genast det andra också. När även det var positivt så tänkte jag att de nog var gamla så jag åkte till apoteket och skaffade fler tester. Jag köpte alla fabrikat som fanns på apoteket och väl hemma igen – när jag hade fått sju positiva resultat så ringde jag min man. Vi hade båda två lite svårt att fatta det först, det var så oväntat och överraskande men samtidigt så otroligt efterlängtat och glädjande, ett mirakel!

Idag är Amanda i vecka 34 (33+3) och bebisen är beräknad till 23 januari, även om Amanda tror den lilla killen i magen kommer titta ut tidigare.

Vad längtar du mest efter när bebisen har kommit?

– Jag längtar efter att få hålla vår bebis i famnen och att få älska sönder honom! Men jag längtar också oerhört mycket efter att få komma igång med träningen igen och komma tillbaka till gymmet och lyfta tungt.

Annons

Så lever Amanda Krimi nu – så ser träning och kost ut

Efter finalen av Biggest loser så fortsatte Amanda att träna på en ganska hög nivå, med mellan sju till nio träningspass i veckan. Men efter att ha gått in i väggen av för mycket jobb bestämde hon sig för att dra ner på träningen och hitta en balans som fungerade med hennes vardag.

– Dessutom kom corona och ändrade oddsen för att träna på gym en aning. Sen rätt snabbt därefter så blev jag gravid och har efter det behövt anpassa min träning återigen. Så jag har gått upp i vikt igen, vad som är gravidkilon eller inte är svårt att veta. Så länge jag och min bebis mår bra så är jag nöjd. Jag vet att jag kommer komma tillbaka till träningen och kosten igen när bebis är ute och det längtar jag faktiskt till.

Hur äter och tränar du nu?

– Just nu äter jag regelbundet frukost, lunch, mellanmål och middag. Då jag haft illamående genom mer eller mindre hela graviditeten så har det påverkat min kost. Jag har helt enkelt ätit det jag velat ha och när jag kunnat. Min träning har ändrats under graviditetens gång, från att vara på gymmet tre gånger i veckan i början till att den nu mest består av vardagsmotion i form av promenader.

Amandas tre tips till dig som vill göra en liknande viktresa:

  1. Hitta rutiner som du mår bra av.
  2. Hitta en träningsform som du tycker är kul.
  3. Disciplin är a och o. Motivationen kommer och går men du kan hålla dig till ditt mål, om du går efter disciplin och rutin.

Foto: Instagram/Cmore

Läs mer:

Före och efter-bilderna på deltagarna från Biggest Loser 2020

Wendy Ida är 68 år och supervältränad

Hansen: Därför har vi ett oändligt sug efter kalorier

Annons