RelationstipsSexlivSkilsmässaSexleksakerSingellivetHantera svartsjukaRelationsproblemFråga relationsexperten

Detta saknar svenska kvinnor och män mest i sexscener

05 okt, 2022 
Orgasmscenen i när harry mötte sally och Samantha jones
Svenska män och kvinnor är överens i en del saker – när det gäller hur nöjda de är med hur sex skildras på film och i tv-serier. På andra frågor skiljer de sig allt mer åt, visar en ny undersökning.
Annons

En del saker skiljer sig mycket mellan kvinnor och män verkar det som, kanske både när det gäller sex i verkligheten – och på film och i tv-serier. Det visar sexleksaks-återföräljaren LELOs "onanirapport", som undersökt vad svenskarna saknar i sexscener idag. Detta visar den sexiga (!) undersökningen.

Se också: Kvinnor kan få 8 olika typer av orgasmer – lär dig alla här

Kvinnor kan få 8 olika typer av orgasmer – lär dig alla härBrand logo
Kvinnor kan få 8 olika typer av orgasmer – lär dig alla här

Både män och kvinnor saknar förspelet

Enligt undersökningen saknar 33 procent av de tillfrågade kvinnorna ett längre förspel i sexscener generellt. Samma siffra för männen var 22 procent. På andra plats i vad svenskarna vill se mer av i sexscener hamnade "realistiska orgasmer". Här var det dock betydligt fler kvinnor än män som kände denna avsaknad. Man menar på att ett sexuellt klimax i film och tv ofta skildras överdrivet och i många fall overkligt.

Annons

”Tydlig brist på realistiska sexscener”

– Att det är en sådan tydlig brist på realistiska sexscener i filmer och serier tycker jag är riktigt synd. Precis som rapporten visar så är det tyvärr inte heller så många fantastiska orgasmer som sker i det verkliga livet, speciellt inte för oss kvinnor. Vissa behöver hjälp av intimprodukter för att kunna komma, vilket är något vi alltför sällan får se på skärmen. När jag tänker på onani i filmer och serier går mitt huvud direkt till scener där det används för komiska syften, men sällan för seriösa orgasmiska ögonblick, säger Jenny Peura, Marknadschef på LELO.

Jenny Peura LELO
Enligt Jenny Peura på LELO finns en tydligt brist på realistiska sexscener idag. Foto: Emily Dahl.

Män vill se mer könsorgan i film och tv

På en andraplats för män hamnar i stället – visning av könsorgan! Där 14 procent av de tillfrågade männen ville se mer av det (kvinnliga eller manliga framgår inte av undersökningen...), jämfört med 5 procent av kvinnorna.

...Och så kanske det blir! I allt fler filmer och serier har man kunnat se manliga könsorgan den senaste tiden, där ett exempel är den populära ungdomsserien Euphoria. På grund av rådande filmregler i Hollywood får dock penisen inte vara erigerad. För att en vagina ska få visas behöver den idag vara prydd med en så kallad ”merkin” – en peruk för underlivet.

Annons