RelationstipsSexlivSexleksakerVänskapSingellivetFråga relationsexperten

10 knep som gör missionären till den hetaste sexställningen

01 aug, 2022 
MåBra Redaktionen
kvinna som ser lite lurig ut håller sin man i handen
Missionären må vara den mest klassiska sexställningen – men den behöver inte vara tråkig för det! Så här tar du den till nästa nivå.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons

Inte sällan hör man sexställningen missionären beskrivas som "tråkig", "vanlig" eller "vanilj". Men det behöver verkligen inte vara så! Med rätt tips och trix så kan den vara nog så kryddig och en underbar källa till njutning för båda parter.

Se också: 10 sätt att öka sexlusten i vardagen

10 sätt att öka sexlustenBrand logo
10 sätt att öka sexlusten

Här är tio knep att ta till för att hotta upp den klassiska sexställningen:

1. Bygg upp förväntan

Torrjucka och våga dra ut på förspelet länge innan penetration. När ni båda känner att ni håller på att explodera – då blir vilken ställning som helst det hetaste någonsin.

2. Utbyt heta kyssar

Det som är så bra med missionären är att man kan kyssas obehindrat! Kyss varandra intensivt under tiden så kommer ni verkligen att känna passionen pulsera genom era kroppar.

Annons

3. Kläm ihop benen

Normalt är det den icke-penetrerande partnern som särar på benen – men testa att byta! Det vill säga att du som heterosexuell kvinna håller ihop benen. Detta gör att penetrationen känns mer för båda parter.

4. Gör kegelövningar

Kegelövningar eller knipövningar kan med fördel göras under akten för spänna åt bäckenbottenmusklerna. Rörelsen ger extra friktion för mannen och kan leda till extra starka orgasmer för kvinnan.

5. Ta stöd av något/ligg på en stum yta

Om ni ligger på ett underlag som inte är supermjukt eller guppigt är det enklare att få till en mer rytmisk samlags-takt som känns mer. Har han dessutom stöd för fötterna kan han komma djupare in i dig, vilket brukar uppskattas!

6. Lyft upp benen

Testa att lyfta upp benen över den penetrerande partners axlar. Detta möjliggör för en djupare penetration vilket många kvinnor uppskattar, visste du att man till och med kan få en så kallad livmodersorgasm?

Annons

7. Använd en kudde

Lägg en kudde under höften för att komma upp lite. Det gör ställningen enklare och stadigare, samt gör det lättare att komma åt och stimulera klitoris.

8. Underhåll klitoris

Se med fördel till att antingen du, din partner eller en leksak stimulerar klitoris under samlaget, för ett bättre klimax. Exempelvis finns vibrerande penisringar, vilka ämnar att hjälpa honom att hålla sig hård – samtidigt som de ger dig stimulans.

9. Håll ögonkontakt

Njut av att se varandra njuta av varandra! Sakta ner tempot ibland medan ni ser varandra djupt i ögonen, det kommer bara göra er ännu mera sugna.

10. Glöm inte bröstvårtorna

Både kvinnor och män kan ha bröstvårtorna som erogena zoner. När man ligger på varandra i missionärsposition är det ett optimalt läge för att komma åt med både händer och mun.

Källa: Well+Good
Foto: TT

Annons