8 saker som gör dig till en bättre älskare för din partner

par som skrattar i sängS

Det sägs att sex har många fördelar för vår hälsa. Forskning visar att det kan minska stress, lindra huvudvärk och göra så att vi sover bättre. Men förutom alla hälsofördelar är sex även en viktig ingrediens för att få en kärleksrelation att fungera. Ni får en intim närhet som i sig kan leda till trygghet och i långa loppet kan det göra så att relationen ska hålla för framtiden.

Känns det som att du och din partner fastnat i samma hjulspår? Upplever du att det ni gör i sängen alltid görs och är på samma sätt? Egentligen är det ingen fara med det, det handlar om att njuta och att båda tycker att det känns okej. Men om du är sugen på att ge sexet ett lyft och höja njutningen i sovrummet ska du fortsätta läsa.

Se också: Kvinnor med högre lön än sin man fejkar orgasm

Kvinnor med högre lön än sin man fejkar orgasm dubbelt så ofta
0:44

Efter reklamen: Kvinnor med högre lön än sin man fejkar orgasm dubbelt så ofta

(0:44)

Slå på ljud

Tänker du att bra sex handlar om att få orgasm? Visst, för många är det en viktigt del, men det finns många andra saker som gör att akten blir extra njutningsfull. Att visa ömhet, få vara intima tillsammans och att bli sedd av sin partner kan göra själva upplevelsen ännu härligare för båda två. Vill du ha tips på hur du kan tänka för att bli en bättre älskare för din partner – kolla här!

8 tips som gör dig till en bättre älskare

Konkreta tips för dig som vill ge sexlivet ett lyft.

1. Kom ihåg beröring

Beröring är viktigt, oavsett om det handlar om att bli upphetsad eller inte. En lång kram kan göra så att andetagen lugnar sig och stresskänslan i kroppen avtar. Se därför till att inte snåla på just det. Massage eller annan sorts smekning kan lätt leda till en extra härlig stund för båda din partner och dig.

2. Lär känna din kropp

Det finns många fördelar med att lära känna sin kropp, en sak är att du då tydligt kan berätta och tipsa om vad vill att hen ska göra för att du ska bli tillfredsställd och må bra. Tänk på att ofta leder det ena till det andra, vilket betyder att det här bara är positivt – även för din partner.

Viktiga faktorn många missar – när de vill få en ökad sexlust

3. Testa något nytt

Som många kan relatera till är det där klassiska ”nyförälskelse-sexet”, när allt är spännande och nytt. När två personer är nyfikna på varandra och vill upptäcka varandras kroppar tillsammans blir det spännande och upphetsande. Men med så mycket annat blir även det något som med tiden blir mildare. Därför kan det vara bra att föreslå att ni ska testa något nytt, på det sättet kan ni återinföra spänning och en ny slags lust. Sexleksaker, hitta nya ställen att ha sex på eller skicka varandra upphetsande sms är några bra tips.

4. Våga vara flexibel

Att vara flexibel med sex betyder inte vilka positioner du kan göra, utan det handlar mer om att vara öppen för saker som kan förändras. Allt från att det hen gillade för ett tag sen kanske nu känns helt fel eller annorlunda. Ja, det gäller alltså att visa öppenhet och inte döma sin partner om hen ändrar sig.

Sexövningen alla par borde göra regelbundet

5. Kommunicera mera

Vi ser ofta på vår partners kroppsspråk för att tolka vad hen gillar, men att gissa eller tro att man kan läsa varandras tankar kommer kanske inte föra er närmare varandra. Våga fråga och kommunicera för att ta reda på vad hen uppskattar och tycker är skönt, på så vis kan ni tillfredsställa varandra ett snäpp till.

6. Testa sexleksaker

Ett enkelt sätt till att få ytterligare liv i sexakten är att föreslå sexleksaker. Vibratorer, oljor eller glidmedel är toppen och kan ge er en helt ny njutning. För att det inte ska bli fel kan det vara en idé att gå tillsammans och köpa dem, på så vis kan ni se vad som passar er... Och kanske få lite upphetsande tankar på köpet.

7. Se till att njuta

En snabbis är absolut härligt och är ett bra sätt att hålla gnistan vid liv. Men visste du att det kan vara en stor fördel om ni saktar ner och håller på en längre stund? Det sägs att just upphetsningen som pågår under en lång tid kan göra så att styrkan i orgasmen kan öka och blir mer intensiv – vilket självklart kan var extra härligt då och då, eller hur?

8. Satsa på ett bra avslut

Sex har en förmåga att ge oss en massa härliga må bra-känslor som du kommer koppla till din partner. Passa på att hålla igång den där positiva energin du fått av ett ligg! Fråga och diskutera om vad hen gillar och tycker om att göra efter sex. Det kan vara allt från att duscha tillsammans, se en film eller bara mysa tillsammans. Oavsett vad kan det ofta vara härligare att göra något tillsammans, än att en tar på sig kläderna och går upp ur sängen eller att ni somnar under varsitt täcke.

Källa/Inspiration: Mindbydgreen.com

Foto: TT

Utvald läsning