RelationstipsSexlivSexleksakerVänskapSingellivetFråga relationsexperten

Studie: Egenskapen vi irriterar oss mest på hos en partner

09 mar, 2018 
AvNanna von Knorring
Förhållanden handlar i mångt och mycket om att kompromissa. Ingen människa är perfekt och alla är olika, något som gör livet rikare. Men det finns vissa egenskaper som är dealbreakers för många, visar en ny undersökning.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons

Brittiska företaget Yougov har gjort en undersökning bland kvinnor och män i Storbritannien för att se vilka egenskaper som uppfattas som mer irriterande än andra just när det kommer till vår partner. Deltagarna fick svara på hur irriterande de uppfattade 30 olika attribut hos en partner.

Bland egenskaperna fanns allt från hur organiserad, social och ambitiös en partner är till hur spontan och intelligent personen är.

Läs också: 5 vanligaste misstagen vi gör när vi letar efter en partner

Egenskapen som flest störde sig på var bristande hygien. Sju av tio uppgav att de skulle känna sig obekväma om deras partner brydde sig betydligt mindre om sin hygien och renlighet än dem.

Även en partner som är mindre intelligent är ett irritationsmoment enligt studien. 53 procent uppgav att de skulle känna sig obekväma i ett förhållande om den andra var betydligt mindre intelligent, medan bara 20 procent uppgav att de skulle ha svårt att vara tillsammans med någon som är mycket smartare än dem.

Annons

Läs också: 7 värdefulla tips för att bli en (ännu) bättre partner

Lika många, 53 procent, skulle känna sig obekväma med en partner som var socialt sett stelare jämfört med dem, medan bara tio procent skulle ha problem med att vara den mer spända personen i relationen.

Få irriterade sig på om en partner var roligare, mer organiserad eller framgångsrik, enligt undersökningen.

Sexlusten delade åsikter

Det var tydliga skillnader bland män och kvinnor när det gällde sexlusten hos en partner. 46 procent av kvinnorna som svarade skulle störa sig på om deras partner hade mycket större sexlust, medan bara 20 procent av männen skulle irritera sig på det.

Läs också: Här är 13 tecken på att du har träffat rätt partner

När det kom till en partner med mindre sexlust än en själv var det mindre skillnad könen emellan, men här var det männen som störde sig på det mer än kvinnorna. 42 procent av männen och 36 procent av kvinnorna uppgav att de skulle ha svårt med en partner med mindre sexlust än de själva.

Kvinnor irriterade sig på olika egenskaper i större utsträckning än män. Att en partner skulle tjäna betydligt mindre, vara mindre intelligent och mindre ambitiös var egenskaper som kvinnor var mer obekväma med jämfört med männen.

Källa: YouGov, Hälsoliv   Foto: IBL

Annons