7 sjuka saker – som är helt normala i en relation

Ett kärlekspar skojar och skrattar med varandra.

Hälsoverktyg

Stressa mindre Stressa mindre
Räkna ut din fettprocent Räkna ut din fettprocent
Kaloritabell Kaloritabell
Motionstabell Motionstabell
Räkna ut ditt BMI Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja/höftkvot Räkna ut din midja/höftkvot
Ner i vikt - tjänster Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor Onlinekurser för nya vanor
Recept Recept
Veckans meny Veckans meny
Nyhetsbrev Nyhetsbrev

När man lever i en lång och seriös relation kan det ibland kännas som ens partner är en förlängning av en själv. Det finns inte längre några filter kvar som håller tillbaka er från att säga och göra precis det ni tänker på. Men några av sakerna man gör tillsammans kan för omvärlden ty sig ganska...onormala? Saker man gör tillsammans, som man kanske inte ens reflekterar över längre, är egentligen väldigt märkliga. För hur många andra i din närhet ber du egentligen om hjälp med att klämma finnar eller att ta bort mat som fastnat mellan tänderna?

7 sjuka saker som är helt normala i längre relationer

1. Ni pratar med tillgjorda bebisröster till varandra

"Åh, är du lite trött Henrik?", säger du i en väldigt ljus stämma. Att prata med bebisröst till någon, annat än ett barn, är väldigt underligt men också något som kan äga rum när man befinner sig i en relation. Men låt den gulliga rösten stanna i hemmet – det kan uppstå en konstig stämning om du kör den på chefen också.

2. Ni informerar varandra om era toalettbesök

Om hushållet bara har en toalett, eller om det kanske finns en toalett som är lite mer populär kan det ibland uppstå problem om ni måste gå direkt efter varandra. Som tur är löste ni det problemet för länge sedan – nu för tiden har ni nämligen börjar informera den andra när man ska gå på toaletten och att det efter detta gäller en osynlig "gå in på egen risk"-regel.

3. Ni berättar när den andra har en snorkråka

I början av förhållandet kan det kännas ofint att informera om diverse fåglar i näsor men en tid in är inget ämne för pinsamt eller obekvämt. Skulle partnern ha mat mellan tänderna är du även först på plats att peta ut den oinbjudna gästen.

4. Ni avgör som ett lag när det är dags att tvätta

"Lukta på den här tröjan – kan jag ha den en dag till eller måste den tvättas?" En helt rimlig fråga att ställa i en relation, ofta i kombination med ett klädesplagg som trycks väldigt nära sin partners näsa. Visst funkar det för er – men vilken vän har du bett att utföra ett liknande lukttest?

5. Ni kräver att er partner ska komma ihåg allt ni sagt till varandra

Har man varit tillsammans ett tag har man avhandlat diverse samtal om barndomsminnen, personer på jobbet och favoriter i matväg. Så då är det inte mer än rimligt att förvänta sig att sin partner ska minnas exakt allt man sagt? Eller?

6. Ni har slutat bry er om andedräkten på morgonen

Visst är det fint att vakna upp med en puss sådär på morgonkvisten. Kanske att andedräkten inte är den bästa men det är småsaker man får ta när det handlar om kärlek.

7. Ni kan varandras lösenord

Har du glömt bort ditt lösenord? Då vet troligtvis din partner det! Ni har nämligen stenkoll på varandras inlogg till diverse sidor, betalkort och elektronik. Fiffigt – eller?

Läs mer:

Studie: Därför är det bra att retas med din partner

10 knäppa saker folk har gjort på grund av sömnbrist

Här är världens roligaste skämt - enligt forskningen

Redaktionens tips
Dela på: