RelationstipsSexlivSexleksakerVänskapSingellivetFråga relationsexperten

Så får du en hälsosam relation – 5 sätt som förbättrar ditt förhållande

12 jan, 2017 
AvIda Gustafsson
Ge din relation en nystart i år. Här listar vi fem nyårslöften som kan stärka banden mellan dig och din partner.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons

En hälsosam relation kommer inte av sig själv, utan det kräver tid och omsorg – från båda håll. Och varför inte inleda 2017 med ett par mål för just ditt förhållande. Vi listar här fem sätt som kan stärka ditt förhållande.

Förbättra er kommunikation

Förmågan att lyssna och förstå, att ta upp känsliga saker eller otillfredsställda behov på ett konstruktivt sätt är erfarenheter som du får med tiden. Genom att ständigt diskutera och prata om saker som upplevs som problem utvecklas kommunikationen över tid. Så ge dig själv tiden att fokusera på att prata igenom relationen med din partner.

Läs även: 4 skäl till att lyckliga relationer kraschar

Bekräfta varandra varje dag

Genom att berätta för din partner hur mycket han eller hon betyder för dig kan göra er relation starkare. Men att bara visa uppskattning för de små sakerna han eller hon gör kan räcka långt!

Schemalägg ”skärmfri tid”

Efter jobbet och alla måsten är det lätt att sjunka ner i soffan med telefonen i handen. Men bestäm tider med din partner där ni på förhand kommer överens om att vara telefonfria, på så sätt kan ni fördjupa era konversationer. Och genom att ni umgås på detta sätt visar ni varandra att ni värdesätter varandras tid och sällskap.

Annons

Läs även: Kan du gissa de viktigaste faktorn för en lycklig relation?

Avsätt tid för er relation

I en vardag med jobb, hem och barn kan det vara svårt att få tid till varandra. Att då avsätta tid när du och din partner kollar av läget med varandra, hur han eller hon känner kring olika saker, om det finns eventuella problem samt saker som du eller din partner vill förbättra framöver. Genom att göra detta så hamnar ni i fas med varandra och undviker att det inte finns något osagt mellan er som kan växa till stora problem framöver.

Fokusera på dig själv

Under året kommer det hända mycket, det kommer emellanåt att bli stressigt och svårt att hinna med allt. Men om du tar hand om dig själv , motionerar, sover tillräckligt och vågar be om hjälp blir livet och vardagen lättare att hantera. Och då får din partner även vara med dg när du är ditt bästa jag.

Källa: Huffington Post 

Läs mer från femina.se: 16 varningstecken på att du lever i en ohälsosam relation

10 viktiga steg till en lycklig relation

10 steg till lycklig relation

Läs också: 10 viktiga steg till en lycklig relation

 

Få MåBra:s populära nyhetsbrev!

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste hälsonyheterna och får mängder av kost-, träningstips och annan inspirerande läsning. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

 

Annons