RelationstipsSexlivSexleksakerVänskapSingellivetFråga relationsexperten

Det avslöjar hur ni gosar om ert förhållande

18 okt, 2021 
par i förhållande som gosar
Brukar ni ligga och skeda, hålla handen eller är det ofta en av er som håller om den andra? Det här kan det avslöja om er relation.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons
Effekter en kram har på din kroppBrand logo
Effekter en kram har på din kropp

Att vara nära den man tycker om är inte bara stärkande för förhållandet. Närhet och beröring har många fördelar. För att lite kort nämna några av dem:

  • Må bra-hormonet oxytocin utsöndras, vilket gör oss lugna och ger en känsla av välbefinnande.
  • Det hjälper mot stress och kan sänka blodtryck.
  • Det kan hjälpa oss att sova bättre.
  • I förhållande känner ni er närmre varandra känslomässigt, vilket också kan leda till bättre sexliv.

I en relation kan det vara viktigt att komma ihåg att vara fysiska med varandra. För att fortsätta känna närhet. Men visste du att hur ni gosar också kan avslöja en del om er relation?

Det säger hur ni gosar om relationen

Så här kan några olika sätt vi myser på tolkas, enligt relationsexperten Jane Greer och Women’s Health.

Ni skedar ofta

Att ligga och sova i skedposition med sin partner betyder att man är på samma bana. Enligt psykologen Jane Greer är skedande par också ofta lika varandra som individer, de gillar ofta samma saker.

Huvudet på sin partners bröst

Någon som vill ligga i sin partners armar känner sig trygg och bekväm där, enligt Greer. Det betyder i regel att de känner stöd både mentalt och emotionellt. Man litar på att ens partner alltid supportar när det behövs.

par i förhållande som gosar

Ni myser ansikte mot ansikte

Nykära kan ofta ses ligga med ansiktena mot varandra, man vill helt enkelt inte missa en sekund tillsammans. Ofta är det par som delar mycket annat i livet också som fortsätter med det även efter nyförälskelsefasen.

Annons

Ni håller handen

Att hålla handen med någon vi gillar kan faktiskt vara vila för hjärnan, forskning visar att det gör oss trygga och avslappnade.

Håller man som par händer när man ligger bredvid varandra, kanske även när man sover, så kan det vara för att man vill känna att man hör ihop, att det helt enkelt känns tryggt att känna att den andra är nära.

Ni håller om den andra

Att ligga och hålla om sin partner med en arm visar att man beskyddar hen. Det signalerar ”Jag har din rygg, du kan vara lugn”.

Den som lägger armen runt partnern kan kommunicera att hen förstår att partnern behöver stöd och vill visa att hen finns där.

Källa: Women’s Health Foto: TT

Annons